current views are: 7

29 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση21:16

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την αύξηση των προσφυγικών ροών – Τι συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο

Ενημέρωση και για Σκοπιανό 

Δημοσίευση 21:16’

Ενημέρωση και για Σκοπιανό 

Τρεις ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στην Κουμουνδούρου υπό τον πρωθυπουργό και ο Δημήτρης Βίτσας, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ενημέρωσε για την κατάσταση στα νησιά. Ο νέος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρωτοβουλίες θα αφορούν την αποσυμφόρηση των νησιών, και τη βελτίωση του πολιτικού πλαισίου για τα ασυνόδευτα τέκνα που ζητά επιτακτικά εδω και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου  για τις επαφές του Νίκου Κοτζιά όσον αφορά το Σκοπιανό. Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να προχωρούν, όμως  παραμένει το «αγκάθι» των Συνταγματικών Αλλαγών και εκεί φαίνεται πως προσκρούουν οι συζητήσεις. Εκφράστηκε  η βούληση από τα μέλη του Οργάνου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση.

Για τη Συνταγματική αναθεώρηση, σύμφωνα με τις  ίδιες κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά σε αντιδιαστολή με τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Για τον πρόεδρο της ΝΔ σχολιάζουν οτι θέλει να αποφύγει τη συζήτηση ενόψει της διαμόρφωσης ενος προοδευτικού «μπλοκ».

Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr από την κυβέρνηση δηλώνουν  οτι η  διαδικασία στη Βουλή θα εκκινήσει μετά τον Αύγουστο και την ολοκλήρωση του προγράμματος.


σχετικα αρθρα