current views are: 12

30 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση14:11

Τόσκας για 88χρονο: Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ για να έχει ο κάθε πολίτης όπλο

«Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δημοσίευση 14:11’

«Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για το περιστατικό με τον 88χρονο στη Γλυφάδα.

«Μακάρι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε τις εγκληματικές πράξεις, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο, δεν πρέπει να δούμε σκηνές που ακόμη και στην αμερικανική κοινωνία καταδικάζονται» είπε μιλώντας στον Real FM 97,8 ο κ. Τόσκας.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι ήδη απ’ την 1η Μαρτίου που εφαρμόζεται το επιχειρησιακό σχέδιο στο κέντρο της Αθήνας, με τις πεζές περιπολίες από 200 περίπου αστυνομικούς, “έχουν αποδώσει τα μέτρα”.

Παράλληλα ανέφερε ότι «150 αστυνομικοί αφαιρούνται από δικαστικούς και με μάχες γιατί οι ενστάσεις πέφτουν βροχή», επισημαίνοντας ότι “υπάρχουν και οι ανάγκες της κοινωνίας και προέχει η ασφάλεια της κοινωνίας».

Τέλος, ερωτηθείς για τη βία στα γήπεδα και το ποδόσφαιρο τόνισε: «Δεν μπορεί οι ιδιοκτήτες των ομάδων, οι οποίοι έχουν κέρδος από την δραστηριότητα αυτή, να χαϊδεύουν ορισμένες ομάδες ανθρώπων που υπηρετούν τα συμφέροντα της ομάδας, δεν μπορεί να κρύβουν από πριν διάφορα πράγματα στο γήπεδο, δεν μπορεί να κάνουν πράξεις παράνομες. Δεν μπορούν να αφήνουν περιθώρια στη βία».


σχετικα αρθρα