current views are: 7

30 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση16:42

Συνεχίζεται η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – Ολυμπιακού για τα επεισόδια: Ανταλλαγή πυρών Τζανακόπουλου – Καραπαπά

«Δεν μπορούν ομάδες να γίνονται ασπίδα σε επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Δημοσίευση 16:42’

«Δεν μπορούν ομάδες να γίνονται ασπίδα σε επιχειρηματικά συμφέροντα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ολυμπιακού αφού καθημερινά υπάρχει και ένα νέο επεισόδιο.

Οι εξελίξεις με το διαφαινόμενο ποδοσφαιρικό Grexit, το επεισόδιο σε ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με πρωταγωνιστές φίλους του Ολυμπιακού και οι δικαστικές αποφάσεις για τα γεγονότα εντός και εκτός γηπέδων τροφοδοτούν την αντιπαράθεση των δύο.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών όπου τόνισε ότι «δεν μπορούν ομάδες να γίνονται ασπίδα σε επιχειρηματικά συμφέροντα που δε διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα γεγονότα της Τετάρτης και στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και αστυνομικών δυνάμεων πριν από  την εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Θεοξένια» στο κέντρο του Πειραιά, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών.

«Τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στον Πειραιά δε χαρακτηρίζουν το σύνολο των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο απλός κόσμος που στηρίζει μια ομάδα δεν έχει σχέση με τα εφήμερα συμφέροντα και τις πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη», εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ είναι υπόλογοι για τη συμπεριφορά & τις πράξεις τους απέναντι στο φίλαθλο κόσμο της χώρας. Που ουδεμία σχέση έχει με περιστατικά βίας & τραμπουκισμών όπως αυτά που συνέβησαν την Τετάρτη στον Πειραιά», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σαφή» και «αμετακίνητη» τη θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να απολαμβάνει εξαιρέσεων από αυτούς.

«Τουναντίον, πρόθεση μας οι νόμοι να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι ώστε να επιτευχθεί ένα αναγκαίο σχέδιο συνολικής εξυγίανσης», διευκρίνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ξεκαθάρισε πως το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από τη FIFA δεν τρομάζει την κυβέρνηση.

Στρέφοντας τα βέλη του και στη ΝΔ ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: «Προφανώς η αφωνία αυτή της ΝΔ σχετίζεται με τις, δημόσια παραδεδεγμένες, προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο. Αυτές εξηγούν και την μανία του κ. Μαρινάκη & των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι μέρες που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κ. Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Βολές Καραπαπά κατά Τζανακόπουλου

Εξακολουθεί να μαίνεται η κόντρα του Ολυμπιακού με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Διευθυντής Επικοινωνίας των Πειραιωτών, Κώστας Καραπαπάς, εξαπέλυσε επίθεση μέσω Facebook κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Αφορμή για την ανάρτηση του κ. Καραπαπά αποτέλεσαν οι για τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου σχετικά με τα επεισόδια της Τετάρτης στον Πειραιά, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Οι ομάδες δεν μπορούν να γίνονται ασπίδα σε επιχειρηματικά συμφέροντα που δε διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Οι μέρες που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κος Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκαλώντας την αντίδραση του Διευθυντή Επικοινωνίας των Ερυθρολεύκων.

«Σειρά στις προκλήσεις πήρε ένας Τζανακόπουλος που παίζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Δεν είπε κάτι άλλο, απλά αναμάσησε αποσπάσματα των ανακοινώσεων-ντροπή του κόμματος του κατά των φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Να κατεβάσει λίγο τη μύτη του ο συγκεκριμένος γιατί κάποιοι απο τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν και μάτωσαν στο Πειραιά ήταν στα κινήματα της αριστεράς και παραμένουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, πριν βγει αυτός απο το αυγό του, που μάλλον είναι από αυγό απο το Κολωνάκι», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραπαπάς.


σχετικα αρθρα