current views are: 10

2 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:07

Ν. Νικολόπουλος: Γιατί οδηγείτε τους πολύτεκνους σε απόγνωση;

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Δημοσίευση 11:07’

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Με την απόφαση Θεσμών και Κυβέρνησης να μειώσουν το αφορολόγητο για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων στα 34.000 ευρώ, αυτομάτως εξαιρούνται οικογένειες μισθωτών πολυτέκνων, που με δυσκολία σήμερα τα βγάζουν πέρα και καλούνται να μεγαλώσουν και να μορφώσουν τουλάχιστον 4 παιδιά και συγχρόνως καλούνται να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους και λοιπές υποχρεώσεις.

Η περιγραφείσα ανωτέρω κατάφωρη αδικία ευαισθητοποίησε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. 
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισημαίνει στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση ότι με τα νέα κριτήρια εκτιμάται ότι μένουν χωρίς επίδομα περίπου 70.000 – 80.000 οικογένειες, ωστόσο από την ανακατανομή ενισχύονται οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα που έχουν πολλά παιδιά.

Το ερώτημα που θέτει ο Νίκος Νικολόπουλος προς την Υπουργό είναι εύλογο:  Μετά τις μαζικές και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολύτεκνων οικογενειών, γιατί δεν ανακρούετε πρύμνα, ώστε να μην περιέλθουν οι πολύτεκνοι και τα παιδιά τους στην απόγνωση και την απόλυτη φτώχεια;

 


σχετικα αρθρα