ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγκυρα σε Τσίπρα: Επικαλείσαι το κράτος Δικαίου όποτε σε βολεύει

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2018, 20:18 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2018, 08:02
Άγκυρα σε Τσίπρα: Επικαλείσαι το κράτος Δικαίου όποτε σε βολεύει
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Βολές» του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Έλληνα Πρωθυπουργό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αιχμηρή απάντηση κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε  η Άγκυρα με φόντο την ανακοίνωση του Μαξίμου στην οποία αναφερόταν ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το οποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «ρίχνει το επίπεδο», ισχυριζόμενη ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου όποτε τη βολεύει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου τον κ. Τσίπρα ότι τον είχε διαβεβαιώσει πως σε 10-15 ημέρες θα κανόνιζε την επιστροφή των οχτώ τούρκων στρατιωτικών σε τουρκικό έδαφος. «Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια και ακόμη να το κανονίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος από την Αντιόχεια.

H ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναλυτικά

«Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν χρήση χαρακτηρισμών που ρίχνουν το επίπεδο. Καταδικάζουμε αυτές τις εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος.

»Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία ότι η Ελλάδα επικαλείται τις αρχές του κράτους δικαίου και άλλες φορές, όμως αυτή την αρχή την αγνοεί, και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκ μέρους των διεθνών δικαστηρίων».

«Βολές» Τούρκου αντιπροέδρου για Καμμένο

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου κληθείς να σχολιάσει από την Προύσα όπου βρέθηκε τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσαβούσογλου επέρριψε στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τον ισχυρισμό ότι η κρίση της οικονομίας αναγκάζει τους Ελληνες πολιτικούς να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

«Η Ελλάδα», είπε ο κ. Τσαβούσογλου «είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν η Ελλάδα να κοιτούσε να επωφεληθεί από μία τέτοια ισχυρή χώρα - γείτονα, γιατί είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αλλά οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αλλάξει. Προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση, προβαίνουν σε μία στοχευμένη προσπάθεια να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το ενδιαφέρον προς άλλη κατεύθυνση», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσαβούσογλου.