current views are: 9

2 Απριλίου 2018
Δημοσίευση17:46

Καθοριστικό το επόμενο διάστημα, δήλωσε ο Θεοδωράκης μετά την ενημέρωση από Κοτζιά

«Ελπίζω ότι ο κ. Κοτζιάς μάς ενημέρωσε ειλικρινά» για το Μακεδονικό

Δημοσίευση 17:46’

«Ελπίζω ότι ο κ. Κοτζιάς μάς ενημέρωσε ειλικρινά» για το Μακεδονικό

Μιάμιση ώρα διήρκεσε η ενημέρωση του Σταύρου Θεοδωράκη από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κοτζιάς δεν έκανε δηλώσεις, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε οτι «υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού. Οι συνομιλίες όπως ξέρετε είναι συνεχείς, οι συνομιλίες των πολιτικών προσώπων αλλά και οι συνομιλίες ομάδων εμπειρογνωμόνων. Μας ενημέρωσε, λοιπόν, νομίζω αναλυτικά, ελπίζω ειλικρινά».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης «οι επόμενες εβδομαδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος».

Επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως ο κ. Κοτζιάς τον ενημέρωσε για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και για τα ελληνοτουρκικά. «Υπάρχει μια διάθεση, νομίζω, τουλάχιστον στα ελληνοτουρκικά, να μην αφήσουμε έναν χώρο διχασμού στην Ελλάδα και να πιστέψει ο Ερντογάν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για μεγαλύτερα παιχνίδια». Για τους τελευταίους, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι δεν θέλει να κάνει κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, γιατί «αυτό «που προέχει είναι η επιστροφή των δύο παιδιών στην πατρίδα και μετά να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας για τα λάθη που γίνονται στην αμυντική πολιτική της χώρας».

Ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Ο κ.Καμμένος είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνουν δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Ποταμιού ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης και ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας


σχετικα αρθρα