Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 10

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:26

Ξυδάκης για Καμμένο: Να μην καταφεύγουμε σε υπερβολές και φραστικές ακρότητες

“Ανώριμη η στάση του κ Μητσοτάκη στο Σκοπιανό”.

Δημοσίευση 11:26’

“Ανώριμη η στάση του κ Μητσοτάκη στο Σκοπιανό”.

“Ασφαλώς δεν συμμερίζομαι ότι θα τελειώσει σε 15 χρόνια (η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών), δεν ξέρω αν θα τελειώσει όμως και σε 15 μέρες. Ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε διατυπώσει μια ευχή, ότι μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα, τα δύο παιδιά θα είναι πίσω στις οικογένειές τους. Δεν ξέρω, πλησιάζει το Πάσχα δεν βλέπουμε εξελίξεις. Μπορεί να δούμε όμως” υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, στον Alpha 9.89.

“Υπάρχει δυσκολία, είναι προφανές εκ των γεγονότων ότι προσπαθεί να αντλήσει ένα πολιτικό όφελος η τουρκική κυβέρνηση. Από κει και πέρα εμείς πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο. Έχουν γίνει επαφές στο ανώτατο δυνατό επίπεδο”.

Παράλληλα, κάλεσε τον Π. Καμμένο να αποφεύγει τις φραστικές ακροτητες. “Ήμουν μπροστά (στις δηλώσεις Καμμένου). Είχε μια δόση υπερβολής. Καλό είναι να μην καταφεύγουμε σε υπερβολές και φραστικές ακρότητες, πολύ περισσότερο όταν τις λέει ένας υπουργός γιατί  παρερμηνεύονται, προκαλούν αντιδράσεις.  Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ολιγόλογοι και πολύ συγκρατημένοι. Είναι μια υπερβολή αχρείαστη και ίσως επιζήμια. Δεν το είπε ακριβώς έτσι αλλά δίνει λαβές για παρερμηνεία και αντιδράσεις”.

Για την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας τόνισε πως: “Η Τουρκία έχει μια τακτική να μπορεί να περάσει από την φραστική ακρότητα σε ακραίες πράξεις. Υπάρχει μια κλιμάκωση και δεν ξέρω και την Τουρκία πόσο την ωφελεί από ένα σημείο και μετά. Όταν κλιμακώνεις λεκτικά, εγκλωβίζεσαι μέσα στα ίδια σου τα λόγια”.

Ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως: “Δεν είναι οικονομικός πόλος μόνο, είναι και στρατηγικός. Είναι σαν να αλλάζει ο κόσμος από το πώς μοιράστηκε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο με τις σφαίρες επιρροής. Είναι μια κίνηση και δεν ξέρω αν θα ολοκληρωθεί. Είναι πολύ μεγάλης σημασίας κίνηση αλλά έχει εξαγγελθεί πολλές φορές το πυρηνικό εργοστάσιο και ποτέ δεν έχει γίνει. Δεν ξέρω αν αυτό ανοίγει έναν δρόμο για μετατόπιση της Τουρκίας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ”.

Τέλος χαρακτήρισε ανώριμη τη στάση του κ. Μητσοτάκη στο Σκοπιανό. “Είμαι συγκρατημένος. Δεν είναι εύκολο το ζήτημα. Χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα όχι μόνο από την πλευρά των ηγεσιών αλλά και μια ωριμότητα και μια σε βάθος ενημέρωση και μέσα στους λαούς, όχι μόνο στους ηγέτες. Φαίνεται ότι κάτι προχωράει. Η ενημέρωση χθες πήγε καλά. Και οι δηλώσεις του Στ. Θεοδωράκη ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Μου φαίνεται λίγο ανώριμη η στάση του κ Μητσοτάκη, λίγο αντιθεσμική. Εντάξει, το timing στην διπλωματία δεν είναι πάντα τόσο εμφανές. Συγκρατημένοι να είμαστε, υπάρχει μια συγκυρία κάπως σταθερή” κατέληξε.


σχετικα αρθρα