current views are: 10

3 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:14

Πυρά αντιπολίτευσης για δηλώσεις Τσίπρα στο Υπουργικό – «Ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας»

ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Ένωση Κεντρώων για οικονομία, εξάντληση της τετραετίας και ελληνοτουρκικά

Δημοσίευση 12:14’

ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και Ένωση Κεντρώων για οικονομία, εξάντληση της τετραετίας και ελληνοτουρκικά

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα για τα ελληνοτουρκικά, την ΠΓΔΜ και την οικονομία στο υπουργικό Συμβούλιο, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως ο πρωθυπουργός συνεχίζει με τις ίδιες απάτες και “αυταπάτες”, το ΚΚΕ κάνει λόγο για παραπλανητικό και επικίνδυνο κλίμα αισιοδοξίας, η Ένωση Κεντρώων χαρακτηρίζει μεγάλα λόγια τη δέσμευση για εξάντληση της τετραετίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας με δήθεν έξοδο από την κρίση.

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας συνεχίζει με τις ίδιες απάτες και «αυταπάτες»

«Την ώρα που με ευθύνη του οι Έλληνες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, ο  κ. Τσίπρας απέδειξε σήμερα περίτρανα ότι συνεχίζει με τις ίδιες απάτες και “αυταπάτες”, που οδήγησαν σε μεγάλες περιπέτειες την Ελλάδα», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Και βέβαια πάει πολύ αυτός που τορπίλισε την Εθνική Συνεννόηση , να επιχειρεί να εμφανισθεί ως εγγυητής της».

ΚΚΕ: Χιλιοειπωμένα κλισέ

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας στο λαό, επαναλαμβάνοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ περί “ανάκαμψης των δεικτών” και “ισχυρών διεθνών συμμάχων”, θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνη, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία» ανακοίνωσε το ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο κ. Τσίπρας θέλει να κρύψει, ότι στο μεν πεδίο της οικονομίας η ολοκλήρωση του προγράμματος θα συνοδευτεί με την εφαρμογή παλιών και νέων αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, ενώ στα λεγόμενα “εξωτερικά” θέματα η αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, δεν αποτελεί ούτε προστασία για το λαό, ούτε “ασπίδα” απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» καταλήγει.

Ένωση Κεντρώων: Ο Τσίπρας αντέχει, ο κόσμος όχι

Τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο περί εξάντλησης της τετραετίας, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας και οι περί αυτόν αντέχουν, ο κόσμος όμως θα καταρρεύσει. Αλλά να προσέξει γιατί όσοι λένε μεγάλα λόγια, συνήθως έχουν κακό τέλος».

Η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «προβλέπει, ο σάκος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι γεμάτος απίδια στις ευρωεκλογές και γι αυτό δηλώνει αισιόδοξος ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία ημέρα της 4ετίας».

ΔΗΜΑΡ: Ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας

«Ο κ. Τσίπρας έδωσε ρεσιτάλ εικονικής πραγματικότητας» δηλώνει η Δημοκρατική Αριστερά σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργό στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο της Μ.Τρίτης.

«Δήθεν έξοδος από την κρίση και με δήθεν περισσότερους βαθμούς ελευθερίας, την ώρα που έχει δεσμεύσει την χώρα για όλα τα επόμενα χρόνια. Ανακοίνωσε δε για πολλοστή φορά την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, τώρα τρία χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης. Μας είπε ότι θα διαπραγματευτεί και για το χρέος, για το οποίο μας έλεγε ότι είχε εξασφαλίσει την αναδιάρθρωσή του. Για την ολοκλήρωση δε της τέταρτης αξιολόγησης, πράγματι αυτή πρέπει να γίνει εγκαίρως, με αποτελεσματική διαπραγμάτευση όμως και όχι με νέα παράδοση άνευ όρων» αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

«Στα εθνικά θέματα ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να επιζητά συνεννόηση με πολιτικές δυνάμεις και ότι θα ήταν μέγα λάθος αν δεν αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα με ηρεμία, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Πέραν του προφανούς στόχου της ΝΔ που πράγματι στο Μακεδονικό έχει επιδείξει ανευθυνότητα, μάλλον πρόκειται περί αυτοκριτικής για τους ΑΝΕΛ και για το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλιώς δεν εξηγείται. Και η προπαγάνδα έχει τα όριά της»

Όσον αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Τσίπρας εκτεθειμένος από τα προφανή επικοινωνιακά του παιχνίδια μίας δήθεν διαβούλευσης που ξεκίνησε το 2016 και με νέες απαράδεκτες αναφορές για τεχνητές διακρίσεις παλαιού και νέου πολιτικού συστήματος, αποδέχεται πλέον την πρότασή μας να γίνει συζήτηση εντός της Βουλής, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει και το Κίνημα Αλλαγής σταθερά και με αποφασιστικότητα προωθεί στο πλαίσιο της απαραίτητης  εθνικής συνεννόησης. Για να μην περάσουν άλλα πέντε χρόνια για να αλλάξουν οι προς αναθεώρηση διατάξεις.

Από την άλλη, σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε την πρότασή του, που απηύθυνε και στον ΣΥΡΙΖΑ, για μεγάλη αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή […] Ο κ. Μητσοτάκης είτε βρίσκεται σε σύγχυση είτε επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την ορθότητα της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για το ότι οι απαντήσεις για την αναθεώρηση πρέπει να δοθούν άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής».

«Τσίπρας και Μητσοτάκης για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα