current views are: 10

4 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:56

Σ. Ζαχαράκη στο «Ακραίως»: Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί

“Δεν μπορείς να συλλαμβάνεις Ρουβίκωνες και να τους στέλνεις πίσω με ταξί”.

Δημοσίευση 09:56’
Σοφία Ζαχαράκη

“Δεν μπορείς να συλλαμβάνεις Ρουβίκωνες και να τους στέλνεις πίσω με ταξί”.

Ρητά και κατηγορηματικά ξεκαθάρισε, ότι “ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί εφόσον έρθει η Ν.Δ. στην εξουσία”, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Θέλουμε μια αστυνομία, η οποία να πράττει, να την αφήνεις να πράττει. Να έχει σαφή καθοδήγηση από την Πολιτεία. Δεν μπορείς να συλλαμβάνεις Ρουβίκωνες και να τους στέλνεις πίσω με ταξί. Δε μπορείς να έχεις ένα νόμο που να αποφυλακίζονται άμεσα εκατοντάδες εγκληματίες και να τους παρακολουθείς να επιστρέφουν άμεσα στην ανομία» είπε και εν συνεχεία έστρεψε τα βέλη της στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα. «Είναι πολύ πιο βίαιες και αποτρόπαιες οι επιθέσεις δεν μπορεί αν το αμφισβητήσει κανείς. Είναι πρόκληση οι δηλώσεις του υπουργού περί «κόσμου αγγελικά πλασμένου», είναι υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Οι υπουργοί δεν είναι για σχολιάζουν αλλά για να καταστρώνουν σχέδια για την ασφάλεια τω πολιτών».

Όσον στο τι θα κάνει η ΝΔ, εφόσον εκλεγεί, για τη μείωση της εγκληματικότητας; «Θα επιστρέψουν οι περιπολίες στη γειτονιά. Θα επαναφέρουμε την ομάδα Δέλτα και θα ενισχύσουμε τη ΔΙΑΣ. Θα ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά θα έχουν και σαφείς εντολές από την ηγεσία. Χρειάζεται καλύτερη διαχείριση των πόρων. Είναι προκλητικές αυξήσεις θέσεων για γενικούς γραμματείς. Πρέπει να γίνει αποτύπωση των αναγκών και ενίσχυση εκεί που πρέπει».


σχετικα αρθρα