current views are: 7

6 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:45

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Παναμά για τις εργασίες της EUROLAT

Δημοσίευση 09:45’

Ο ευρωβουλευτής συμμετείχε στις εργασίες της ευρω-λατινικής κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ως μέλος της αποστολής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Η EUROLAT είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε το 2006 και αποτελείται από 75 ευρωβουλευτές και 75 εκπροσώπους εθνικών κοινοβουλίων τουλάχιστον 20 χωρών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Οι συνεδριάσεις που διεξήχθησαν από 3 έως 6 Απριλίου, αποτέλεσαν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη κοινοβουλευτικής διπλωματίας και τη σύσφιξη των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Οι τέσσερις μόνιμες επιτροπές που συνεδρίασαν στον Παναμά κάλυψαν θέματα που αφορούσαν την οικονομία, το εμπόριο και τις πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, όπως η πρόσβαση σε πόσιμο νερό, η βιώσιμη ανάπτυξη και η επίτευξη των στόχων για το 2030. Δεν έμεινε ασχολίαστη η αλλαγή της στάσης των Ηνωμένων πολιτειών για το COP21. Επίσης εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για την προσαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας σε θέματα διαφάνειας και φορολογικών παραδείσων με στόχο τη μείωση της φοροαποφυγής.

Με αφορμή την συμμετοχή του κ. Ανδρουλάκη στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεξικού κκ. Αθηναγόρα και να παρευρεθεί στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης του Παναμά στη λειτουργία των Αγίων Παθών.


σχετικα αρθρα