ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2018, 13:58 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2018, 13:30
Τσιάρας: Η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία
Facebook Twitter Whatsapp
«Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει έναν πολύ κατηφορικό δρόμο και για τα συμφέροντα της πατρίδας μας»

"Η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις ακόμη και αν έχει αυτοδυναμία μετά τις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Είναι μια θέση την οποία είχε εκφράσει ο πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης" δήλωσε στο "Πρακτορείο FM" ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τσιάρας.

Εκτίμησε, δε, ότι "η ίδια η πραγματικότητα είναι αυτή που προσδιορίζει και την ανάγκη των συνεργασιών και τη γενικότερη διάθεση" και τόνισε ότι "χρειάζονται γενικότερες πολιτικές συναινέσεις".

Για την κατάσταση στην οικονομία διερωτήθηκε "για ποια επιτυχία αλήθεια μιλάμε όταν η χώρα είναι δεσμευμένη για πολλά χρόνια ακόμα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα" και πρόσθεσε: "Για ποια επιτυχία μιλάμε όταν -και αναφέρομαι στον κ. Τσακαλώτο- ξέρουμε ότι από 1.1.2019 το αφορολόγητο θα φτάσει σε αστεία πλέον επίπεδα και θα υπάρχει επιπλέον περικοπή συντάξεων η οποία θα πλήξει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας; Για ποια επιτυχία μιλάμε όταν αυτοί που μιλούσαν για το ξεπούλημα των ασημικών - εννοώντας βέβαια τα σοβαρά ελληνικά περιουσιακά στοιχεία- πλέον τα έχουν βάλει στο υπερταμείο για τα υπόλοιπα 98 χρόνια και δεν μπορούν να τα διαχειρίζονται ως εκφραστές της όποιας ελληνικής κυβέρνησης ή της βούλησης των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας;".

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι αν δει κανείς "το τι ζουν οι Έλληνες πολίτες, είναι βέβαιο ότι θα καταλάβει πως αυτή είναι μια απολύτως αποτυχημένη οικονομική πολιτική" και υπογράμμισε ότι "όταν η χώρα αναλαμβάνει δεσμεύσεις είναι υποχρεωμένη να τις τηρήσει όποια και αν είναι αυτή η κυβέρνηση".

Τάχθηκε, δε, υπέρ μιας διαφορετικής πολιτικής που θα έχει στόχο την ανάπτυξη, θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις και θα επιδιώκει τις πραγματικές επενδύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. "Εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ανάπτυξη που δεν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε σε μια ανάπτυξη που θα δημιουργήσει ένα σοβαρό κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της χώρας μας και των όποιων επενδυτών ανά τον κόσμο και αυτό θα δημιουργήσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό εξελίξεις οι οποίες αφορούν και στην αγορά εργασίας αλλά και στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου, ο οποίος χαρακτήρισε ανακριβή τα δημοσιεύματα για πρόωρες εκλογές, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ανέφερε ότι "ο κ. Τσακαλώτος έχει το δικαίωμα να πιστεύει αυτό που θέλει", όμως αυτή τη στιγμή, όπως είπε, "η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει έναν πολύ κατηφορικό δρόμο και για τα συμφέροντα της πατρίδας μας αλλά και για την πραγματική εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία".