current views are: 11

11 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:46

Χ. Δήμας στο «Ακραίως»: Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στην αναπτυξιακή πολιτική

“Είναι μια ανίκανη κυβέρνηση”.

Δημοσίευση 09:46’

“Είναι μια ανίκανη κυβέρνηση”.

Για ανικανότητα και παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στον αναπτυξιακό σχεδιασμό έκανε λόγο ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Χρίστος Δήμας, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Είναι τόσο μεγάλη η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, είναι δύσκολες οι συνθήκες. Πρόκειται για παταγώδης  αποτυχία του σχεδιασμού της κυβέρνησης στην αναπτυξιακή πολιτική. Είναι εκτός στόχων. Όταν έχει αυξήσει τόσο τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, όταν έχει τόσα αντικίνητρα, όταν δεν προχωρά καμία ιδιωτικοποίηση, όταν δεν προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό ή στις Σκουριές, όταν δεν κάνει τίποτα να στηρίξει νέες επενδύσει, πώς θα πετύχει το στόχο για ανάπτυξη; Είναι μια ανίκανη κυβέρνηση».

Ο κ. Δήμας διέψευσε την κυβέρνηση ως προς την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, λέγοντας πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για πρωτιά στην απορρόφηση, ωστόσο είναι   ψευτιά. Η απόδοση της Ελλάδας είναι κάτω του μετρίου. Μια κυβέρνηση δεν μπορεί να αξιοποίησε ευρωπαϊκούς πόρους τον Φεβρουάριο του 2016 και δυόμιση χρόνια μετά να μην έχει βγάλει τους δικαιούχους. Είναι τόση η ανικανότητα τους, και η έλλειψη θέλησης να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις».

«Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα και πρέπει να δώσουμε τα απαραίτητα κίνητρα Κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα με αυτή την υπερφορολόγηση και την αστάθεια. Το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ, μείωσε τον ΦΠΑ εστίαση, το φόρο αλληλεγγύης και το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Έχουμε συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ο μόνος τρόπος για να μειώσεις τους φόρους είναι με μείωση κρατικών δαπανών για να είπαν δημοσιονομικά ουδέτερο. Η επιχειρηματικότητα πρέπει να έχει κέρδος. Δεν γίνεται με 12000 ευρώ κέρδος το 76% να πηγαίνει στο κράτος. Ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να βγάζει κέρδος για να επιχειρεί».

Αντικειμενικές αξίες

Ο κ. Δήμας σχολίασε ως «ψευτομαγκιές» τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, κ. Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μη τολμήσει να φέρει στη βουλή διπλασιασμό των αντικειμενικών αξιών σε φτωχογειτονιές».

«Οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το είχαν σημαία τους, κορόιδεψαν τον κόσμο για να κερδίσουν τις εκλογές. Εμείς μιλούσαμε για μείωση της τάξης του 7%. Αυτά τώρα είναι ψευτομαγκιές. Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά τι κάνεις. Να υπάρχει αντιστοιχία δηλώσεων και πράξεων».


σχετικα αρθρα