current views are: 8

13 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:27

Γ. Κουμουτσάκος στο «Ακραίως»: Οι όροι της ΝΔ για λύση στο Σκοπιανό

«Οι αναχαιτίσεις δεν είναι απρόσωπες. Είναι ζωές»

Δημοσίευση 09:27’

«Οι αναχαιτίσεις δεν είναι απρόσωπες. Είναι ζωές»

Τους όρους που θέτει η ΝΔ για να αποδεχθεί λύση στο Σκοπιανό εξήγησε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της, Γιώργος Κουμουτσάκος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχουν τρεις όροι για τη λύση που εμείς θα κρίνουμε την πιθανή συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση. Ενιαία λύση, όχι κατακερματισμένη, όχι τώρα τα μισά και τα υπόλοιπα στα μέλλον. Ολική, συνολική, που θα καλύπτει όλα τα θέματα, το όνομα, το εύρος χρήσης, αλλαγή Συντάγματος, εξάλειψη κάθε δείγμα αλυτρωτισμού. Οριστική, όχι που θα προβλέπει κάτι, που θα αλλάξει μετά. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να αποδεχθεί το επόμενο βήμα της γείτονας χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Οι αναχαιτίσεις δεν είναι απρόσωπες. Είναι ζωές»

«Τι μας έδειξε αυτή η απώλεια του πιλότου μας; Ότι οι αναχαιτίσεις δεν είναι κάτι απρόσωπο. Δεν είναι αριθμοί, π.χ. 10 την ημέρα. Είναι ζωές που ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους με αίσθηση καθήκοντος» τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ για το θάνατο του πιλότου.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας, σημειώνοντας πως: «εδώ και δύο χρόνια σωρεύει ένταση στο Αιγαίο. Πέρυσι στο Φαρμακονήσι οι Τούρκοι έκαναν άσκηση με πραγματικά πυρά, κάτι που είχε πολλά χρόνια να γίνει. Υποβαθμίσαμε το γεγονός και δεν του δώσαμε την σημασία που έπρεπε. Από εκεκί ξεκίνησε η κλιμάκωση».

Ο βουλευτής της ΝΔ στηλίτευσε και την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα. «Η πλημμελώς προετοιμασμένη επίσκεψη δεν μας πέρασε σε μια νέα εποχή. Δεν είχε υπάρξει μια διάγνωση των προθέσεών του. Η επίσκεψη Ερντογάν αντί να βελτιώσει τις σχέσεις μας, τις δηλητηρίασε, τις τραυμάτισε και το ζούμε τώρα. Με το σκάφος που εμβολίστηκε, με τους αξιωματικούς που συνελήφθησαν, με τη Ρω κλπ. Αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης των ενόπλων δυνάμεών μας ήταν η χθεσινή πτώση. Είναι τόσο θερμή η ατμόσφαιρα που χρειάζεται πολύ προσοχή για να γίνει προσπάθεια αποκλιμάκωσης. Το τηλεφώνημα του Τούρκου πρωθυπουργού Μπ. Γιλντιρίμ χθες στον κ. Τσίπρα για τα συλλυπητήρια ήταν μια σημειολογική κίνηση, η οποία από μόνη της δεν αρκεί για την αποκλιμάκωση. Πρέπει να δούμε αλλαγή συμπεριφοράς της Τουρκίας στο Αιγαίο».


σχετικα αρθρα