Τη διεξαγωγή μιας έκτακτης Συνόδου στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις που αφορούν την οικονομική κρίση και να ληφθούν αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις, προτείνει ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του.
Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Σίσσυ Αλιγιζάκη σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και την τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου με τους κ.κ. Ρεν. Γιούγκερ και Νταλ’ Άρα, υποστήριξε ότι «τηλεφωνήματα και τηλεδιασκέψεις δε φτουράνε».

Σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ, «επιβάλλεται μία έκτακτη Σύνοδος εδώ στην Αθήνα, για συζήτηση και λύση για το ευρωομόλογο, διαδικασία που θα τόνωνε σε ένα σημείο την κακή ψυχολογία που υπάρχει στην οικονομία».

Ο ΛΑΟΣ παρενέβη και στην κόντρα μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και της ΝΔ και επιτέθηκε στα δυο μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με τον ΛΑΟΣ, «εδώ ο τόπος χάνεται και οι επιτελείς κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδονται σε “σκυλοκαυγάδες” με μειωτικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν». Και καταλήγει: «Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι».