current views are: 3

13 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:07

Ο απεργός πείνας Δημάκης και η ερώτηση στη Βουλή

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πρωτοβουλίες για να μην απειληθεί η ζωή του

Δημοσίευση 12:07’

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πρωτοβουλίες για να μην απειληθεί η ζωή του

Ερώτηση για τις εξελίξεις στην υπόθεση του απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη για την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του χορηγήσει άδεια για εκπαιδευτικούς λόγους (είναι φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης) κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση που έχει κατατεθεί ουσιαστικά από τον Ν. Ξυδάκη και μεταξύ άλλων συνυπογράφει ο Ν. Φίλης γίνεται λόγος για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών προκειμένου να μην απειληθεί η ζωή του απεργού. Μάλιστα οι βουλευτές απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή, ζητούν ενημέρωση της Βουλής για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της παρακολούθησης των σπουδών από κρατούμενος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ερωτώντες ο κρατούμενος- φοιτητής διένυσε μια αξιοπρόσεκτη πορεία από το εσπερινό λύκειο ως και το πανεπιστήμιο όντας έγκλειστος και δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του από απόσταση, καθώς δεν έχει τεθεί σε ισχύ η ΚΥΑ που καθορίζει το σχετικό πλαίσιο, ενώ το Συμβούλιο των Φυλακών αρνήθηκε και το αίτημα για το βραχιολάκι.


σχετικα αρθρα