current views are: 4

16 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:10

Σ. Αναγνωστοπούλου στο «Ακραίως»: Στο Σκοπιανό δεν με πειράζει που ο Καμμένος εκφράζει τις απόψεις του

“Έχουμε πολλές διαφορές με τους ΑΝΕΛ, ιδεολογικές και αξιακές. Ότι κρατάνε τις θέσεις τους είναι σημαντικό”.

Δημοσίευση 09:10’

“Έχουμε πολλές διαφορές με τους ΑΝΕΛ, ιδεολογικές και αξιακές. Ότι κρατάνε τις θέσεις τους είναι σημαντικό”.

«Μία κυβέρνηση έχει μία φωνή για την εξωτερική πολιτική και εκφέρεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών που είναι ο εντολοδόχος του» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως δεν την ενοχλεί που ο Π. Καμμένος εκφράζει διαφορετικές απόψεις.

«Έχουμε πολλές διαφορές με τους ΑΝΕΛ, ιδεολογικές και αξιακές. Ότι κρατάνε τις θέσεις τους είναι σημαντικό. Στο Σκοπιανό δεν με πειράζει που ο κ. Καμμένος εκφράζει τις απόψεις του κόμματός του».

Για το Σκοπιανό, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει θέσεις τις «κόκκινες» γραμμές της. «Αυτή τη στιγμή είναι σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. Η ελληνική πλευρά είναι ξεκάθαρη τι είναι κόκκινη γραμμή και την έχει εκφράσει στην πΓΔΜ. Θα δούμε που θα καταλήξουν».

Απλή αναλογική

Η κ. Αναγνωστοπούλου τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής και όπως είπε: «Το έχουμε θέσει στη Βουλή. Είναι πάγιο αίτημα της Αριστεράς, γιατί είναι το πιο δίκαιο και δημοκρατικό σύστημα».

Μάλιστα υποστήριξε ότι πλέον οι κοινωνίες θέλουν συμμαχικές κυβερνήσεις. «Έχουν περάσει στην κουλτούρα της Ευρώπης οι κυβερνήσεις συμμαχίας. Οι κοινωνίες θέλουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή και συμμαχικές κυβερνήσεις. Αρκεί να κρατάνε τις θέσεις τους για να μην αισθάνονται οι ψηφοφόροι τους, ότι αδειάζονται».

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι τα κόμματα θα πρέπει να ψηφίζουν νομοσχέδια που συμφωνούν με τις θέσεις τους και έφερε παραδείγματα: «Στη περίπτωση του ΔΗΣΥ, δεν προδίδει τους ψηφοφόρους στη Βουλή, εκφράζει τις θέσεις του κόμματος. Και ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι μαζί μας, δεν στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά στηρίζει και ψήφισε νομοσχέδια που ήταν θέση του κόμματός τους».


σχετικα αρθρα