ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Φωκάς στο «Ακραίως»: Θέλω να ξεβρομίσει το αθηναϊκό κατεστημένο

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2018, 12:40 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2018, 12:36
Α. Φωκάς στο «Ακραίως»: Θέλω να ξεβρομίσει το αθηναϊκό κατεστημένο
Facebook Twitter Whatsapp

«Ήταν σχήμα λόγου. Αλληγορικά το λέμε να πικάρουμε τους απέναντι»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ναι μεν, αλλά…» από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά, για το σύνθημα που ακούστηκε «Να καεί, να καεί, το… η Βουλή». Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, υπεραμύνθηκε ότι «ήταν σχήμα λόγου. Το λένε όλοι οι Έλληνες. Αλληγορικά το λέμε να πικάρουμε τους απέναντι», όμως προσπάθησε να δικαιολογήσει τη στάση του, με διχαστικό λόγο, ξεσπαθώνοντας: «Θέλω να ξεβρωμίσει το αθηναϊκό κατεστημένο».

Αρχικά ο κ. Φωκάς είπε: «Το σύνθημα που ακούστηκε το έχετε ακούσει από όλους τους Έλληνες. H Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Είναι σχήμα λόγου. Αλληγορικά το είπαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Το είπαν και οι αγανακτισμένοι στην Αθήνα και αρκετούς από αυτούς τους είδαμε μέσα στη Βουλή μετά. «Όλοι είμαστε φίλαθλοι κάποιας ομάδες. Λένε οι Αθηναίοι τους Θεσσαλονικείς Βούλγαρους, δεν το εννοούν. Στο Μακεδονικό βγήκαν οι Αθηναίοι στα συλλαλητήρια. Τo λέμε αλληγορικά ως σχήμα λόγου, να πικάρουμε τον απέναντι».

«Δεν αμφισβητεί κανείς ότι η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας, αλλά έχουν περάσει και λάθος νομοσχέδια.  Αντισυνταγματικούς νόμους. Έχουν  ξεσκίσει τις συντάξεις των γερόντων. Και τους πολίτες με την υπερφορολόγιση. Η αγανάκτηση του κόσμου είναι. Δεν το εννοεί κανείς. Αλλά είναι η δυσαρέσκεια που έχουμε απέναντι στη Βουλή για τα νομοσχέδια που περνάνε. Ψηφίζονται από τους 153, αδιάβαστα».

«Θέλω να ξεβρομίσει το αθηναϊκό κατεστημένο. Ο νότος θέλει να διαχωριστεί βορράς – νότος. Όλοι οι φόροι φεύγουν στην Αθήνα. Σε δύο εβδομάδες θα έρθει νομοσχέδιο, που θα ιδρύει Α.Ε. με μετοχικό κεφάλαιο τεράστιο για να γίνουν έργα στην Αθήνα. Όλα γίνονται στην Αθήνα. Τι παίρνει ο περιφερειάρχης Αθήνας και τι ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Παλεύουμε να κάνουμε 10 στάσεις μετρό, 15 χρόνια» κατέληξε.