ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς υψώθηκε η ελληνική σημαία στη βραχονησίδα

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2018, 13:10 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2018, 14:47
Πώς υψώθηκε η ελληνική σημαία στη βραχονησίδα
Facebook Twitter Whatsapp

Στη νησίδα βρέθηκαν στις 13 Απριλίου τρεις νεαροί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 13 Απριλίου φέρεται ότι υψώθηκε η ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς των Φούρνων, την οποία φέρεται να «κατέβασαν» τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

«Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς»η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, ύστερα από πρωτοβουλία τριών νεαρών απο τους Φούρνους Κορσεών, ύψωθηκε η γαλανόλευκη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο. Για να την βλέπουν ΟΛΟΙ!», αναφέρει ρεπορτάζ του Samos 24 που δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία. 

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται: «Οι νεαροί,οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλιου στο σημείο, όπου στη συνέχεια με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα. Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς», σημειώνεται στο κείμενο της ιστοσελίδας.