ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απολογείται» τώρα ο Α. Φωκάς: «Ζητώ συγγνώμη, ακραία συνθήματα»

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2018, 14:49 / Ανανεώθηκε 17 Απριλίου 2018, 13:28
«Απολογείται» τώρα ο Α. Φωκάς: «Ζητώ συγγνώμη, ακραία συνθήματα»
Facebook Twitter Whatsapp

Στην επιτροπή Δεοντολογίας ο «παοκτζής» βουλευτής - Ενόχληση της Διάσκεψης για τις δηλώσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην επιτροπή Δεοντολογίας παρέπεμψε τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων, την υπόθεση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων,, Αριστείδη Φωκά,  ο οποίος εμφανίστηκε να τραγουδά μαζί με οπαδούς του ΠΑΟΚ υβριστικά συνθήματα εναντίον της Βουλής.

Για το θέμα απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (και πρώην της ΕΚ), Γ. Καρράς βάσει της οποίας ζητούσε να κινήσουν οι διαδικασίες για τον έλεγχο της συμπεριφοράς του συναδέλφου του. Μιλώντας στο Newpost, σημείωσε μάλιστα πως από τα όσα διακινήθηκαν τις τελευταίες μέρες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο ίδιος ένιωσε προσβεβλημένος. «Επειδή κύριε πρόεδρε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κόμματος στο οποίο ανήκει ο συνάδελφος, που να στηλιτεύει τη συμπεριφορά του, ώστε να λογιστεί ως μερική αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Βουλής, παρακαλώ να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Καρράς.

Λίγη ώρα αργότερα πάντως ο κ. Φωκάς απέστειλε δική του επιστολή στην Διάσκεψη με την οποία ζητά συγγνώμη για το «όλο συμβάν» και σημειώνει πως: «σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Τόσο εγώ όσο και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα το λαού».

Τελικά η Διάσκεψη όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, αποφάσισε να καλέσει την Τρίτη το βουλευτή στην επιτροπή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να υπάρξει αποδοκιμασία της συμπεριφοράς αυτής « Δε θέλαμε το θέμα να περάσει χωρίς συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

   Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο βουλευτής μιλά με απαξιωτικά λόγια για τους θεσμούς, καθώς πριν από λίγο καιρό είχε κατακεραυνώσει από το βήμα το "κράτος των Αθηνών" και το σύστημα που δεν αφήνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να πάρει το πρωτάθλημα.

 

Η επιστολή του κ. Καρρά έχει ως εξής:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η εμφάνιση σε διαμαρτυρία οπαδών ποδοσφαιρικής  ομάδας του συναδέλφου κ. Φωκά, όπου σε εκδήλωση άκρατου λαϊκισμού, επιδοκίμαζε το σύνθημα "Να καεί, να καεί η... Βουλή” και εξέφερε διχαστικό λόγο, διαχωρίζοντας την Ελλάδα σε "κράτος των Αθηνών” από την υπόλοιπη. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά του συναδέλφου με προσβάλλει ως πολίτη και ιδιαίτερα ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ταυτόχρονα συμβάλλει, με τα χιλιάδες σχόλια που ήδη διακινούνται, στην απαξίωση του κύρους της Βουλής. Η επιδοκιμασία συνθημάτων που αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα από μέλος του Κοινοβουλίου, φρονώ ότι συνιστά ιδιαίτερη επιβαρυντική περίπτωση, με ενδεχόμενο να παραβιάζει και τον όρκο του Βουλευτή και πάντως σε κάθε περίπτωση παραβιάζει τις γενικές αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Επειδή, κύριε Πρόεδρε, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κόμματος στο οποίο ανήκει ο συνάδελφος, που να στηλιτεύει τη συμπεριφορά του, ώστε να λογιστεί ως μερική αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Βουλής, παρακαλώ να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής.

Με ιδιαίτερη τιμή,
Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς
Βουλευτής Β' Αθηνών»