ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύκλοι ΥΠΕΞ: Η ΝΔ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2018, 15:04 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2018, 16:04
Κύκλοι ΥΠΕΞ: Η ΝΔ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
Facebook Twitter Whatsapp

Για την επίλυση του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ,

Αιχμές κατά της ΝΔ και κυρίως των κ.κ. Κουμουτσάκο, Δένδια και Κικίλια άφησαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τις τοποθετήσεις του αναφορικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Οι πηγές του υπουργείου προτρέπουν τη ΝΔ και τους βουλευτές της «Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αντί να αναλώνονται, σε καθημερινή βάση, στην υπονόμευση των προσπαθειών» για την επίλυση του ονοματολογικού με την ΠΓΔΜ, «εις άγραν λιγοστών ψήφων».

Παράλληλα σημειώνουν ότι «Η παρούσα κυβέρνηση την οποία μέμφεται άκριτα και αλόγιστα ο κ. Κουμουτσάκος, προσπαθεί να επιλύσει ένα ζήτημα που λιμνάζει εδώ και 25 χρόνια. Το οποίο μάλιστα δημιούργησε και συντήρησε η παράταξή του, φοβούμενη να επιδείξει το απαιτούμενο πολιτικό σθένος για την επίλυσή του».

«Αντίθετα», προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΕΞ, «η σημερινή κυβέρνηση το επιχειρεί, αγνοώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικό κόστος. Το πράττει, μάλιστα, με σύνεση και τρόπο θετικό προς το εθνικό μας συμφέρον και την περιφερειακή σταθερότητα, γεγονός που αναγνωρίζεται από συμμάχους, φίλους και εταίρους».