ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Ο περιορισμός των προσφύγων ήταν αντίδωρο Τσίπρα στη Μέρκελ

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2018, 12:58 / Ανανεώθηκε 18 Απριλίου 2018, 13:16
Παπαθεοδώρου στο «Ακραίως»: Ο περιορισμός των προσφύγων ήταν αντίδωρο Τσίπρα στη Μέρκελ
Facebook Twitter Whatsapp

«Αν δεν παρέμβει η Ελλάδα στην ΕΕ, σύντομα οι 50.000 πρόσφυγες θα γίνουν 60-70.000»

«Πουθενά στη συμφωνία με ΕΕ δεν υπάρχει όρος ότι οι πρόσφυγες πρέπει να μένουν στα πέντε νησιά. Ήταν αντίδωρο της κυβέρνησης στη κ. Μέρκελ. Ήταν η δέσμευση του κ. Τσίπρα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που επιτρέπει στους αιτούντες άσυλο να μετακινηθούν από τα νησιά.

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης των αιτούντων άσυλο στα πέντε νησιά. Λόγω της σοβαρής κρίσης που διέρχεται η χώρα δεν μπορούν να μένουν στα πέντε νησιά γιατί είναι άνιση η κατανομή. Επειδή η Ελλάδα έγινε χώρα εγκλωβισμού, το ΣτΕ λέει ότι δεν μπορεί να περιορίζεται η ζωή τους σε αυτά τα πέντε νησιά».

«Είχαμε καταγγείλει από την αρχή ότι πουθενά στη συμφωνία ΕΕ δεν υπάρχει όρος να μένουν στα πέντε νησιά. Είναι βόμβα η απόφαση του ΣτΕ, διότι δεν υπάρχει πλέον άλλοθι και μπορούν οι πρόσφυγες να διεκδικήσουν να φύγουν από τη Μόρια. Αρκεί να έχουν δηλωθεί και να έχουν αιτηθεί άσυλο. Τον περιορισμό τους στα νησιά τον έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση, επειδή αυτό έχει κόστος στο εκλογικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αν δεν παρέμβει η Ελλάδα στην ΕΕ, σύντομα οι 50.000 πρόσφυγες θα γίνουν 60-70.000»

« Ο κ. Μουζάλας έριχνε ένα δάκρυ με το χάος, ο κ. Βίτσας βλέπει το χάος και πρέπει να αλλάξει την πολιτική της κυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει γίνει χώρα εγκλωβισμού, με αναστολή της συνθήκης του Δουβλίνου και επιπλέον δεν δέχονται καν οικογενειακές επανενώσεις. Αν δεν παρέμβει η Ελλάδα στην ΕΕ, σύντομα οι 50.000 πρόσφυγες θα γίνουν 60-70.000».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι: «Να υπάρξει καταγραφή όλων των προσφύγων και άμεσα να μεταφερθούν από τα νησιά στη ενδοχώρα σε δομές φιλοξενίας. ν περάσεις από τον Σκαραμαγκά, που είναι η βιτρίνα της κυβέρνησης, θα δείτε παιδάκια και ανθρώπους να αναζητούν είτε εργασία, «μαύρη», είτε να είναι έρμαιο στους διακινητές».