ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: «Οι ενέργειες της Άγκυρας συναντώνται σε συνθήκες πολέμου»

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2018, 10:42 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2018, 21:11
Facebook Twitter Whatsapp

«Από το 1974 έως σήμερα υπάρχει ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προσωπικά… εκλαμβάνει ο Πάνος Καμμένος τις προκλήσεις της Άγκυρας, με τελευταία αυτή του τουρκικού ΥΠΕΞ που σε ανακοίνωσή τους ισχυριζόταν ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Για ακήρυχτο πόλεμο στο Aιγαίο από το 1974 έως σήμερα έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους από το Τατόι όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στο συνέδριο για την αεροπορική ισχύ.

«Έχουμε νεκρούς ήρωες που πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται, ασκούνται, αλλά πετούν για να διαφυλάσσουν την εθνική μας κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις. Τέτοιες ενέργειες συναντώνται σε πόλεμο ή σε συνθήκες πολέμου.

Μιλάμε γι’ αυτό απ’ το 1974, όταν αποφάσισε η Τουρκία να αρχίσει παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Εμείς σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και το δικαίωμά μας στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αναχαιτίζοντας ό,τι μπαίνει στον εναέριο χώρο μας». 

Κληθείς να σχολιάσει τις εριστικές δηλώσεις που φθάνουν καθημερινά από την Τουρκία και διακατέχονται από αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τόνισε: «Οι Τούρκοι έχουν πάθει αμόκ με εμένα, τους εύχομαι καλές εκλογές».