current views are: 10

19 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:47

Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Ο δικαστής αποφασίζει για τους «8» – Λάθος η υπόσχεση Τσίπρα

«Καυτηρίασε» τη διγλωσσία της κυβέρνησης

Δημοσίευση 09:47’
αρθρο-newpost

«Καυτηρίασε» τη διγλωσσία της κυβέρνησης

Θετικά βλέπει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Τουρκία ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Το πρώτο που είπα έχει σχετικώς μικρό χρονικό όριο και ενδεχομένως να έχουμε μείωση έντασης. Όταν είσαι σε μεγάλη προεκλογική περίοδο τα θυσιάζεις όλα. Πιθανώς να έχουν ημερομηνία λήξης τα επεισόδια. Παίζει ρόλο και η στάση η Ελλάδα αν θα παρασύρεται στους λεονταρισμούς της Τουρκίας. Σημειώστε ότι και η αντιπολίτευσή της είναι πιο σκληρή. Και οι σκληρές απαντήσεις του Ερντογάν στη Βουλή, είναι σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Λοβέρδος «καυτηρίασε» τη διγλωσσία της κυβέρνησης. «Δύο γραμμές στο υπουργείο Άμυνας (Καμμένος – Κουβέλης), δύο γραμμές στο υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών, δύο γραμμές από Μαξίμου και δύο γραμμές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Οι διαφορές αυτές προβληματίζουν. Και τις ξέρουν και οι έξω. Κάνουν κι άλλες ασόβαρες κινήσεις».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας του ΔΗΣΥ, επισήμανε πως είναι λάθος της Ελλάδας να ενοποιεί τις υποθέσεις των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο, με αυτούς που συνελήφθησαν γιατί προετοίμαζαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του Ερντογάν.

«Οι οκτώ αξιωματικοί της Τουρκίας, είναι πολίτες άλλης χώρας και ζήτησαν άσυλο, και μόνος αρμόδιος να αποφασίσει κατά το Σύνταγμα, είναι ο δικαστής και εξ ου το λάθος του Τσίπρα να υποσχεθεί την επιστροφή τους σε 15 μέρες. Αυτοί που συνελήφθησαν γιατί  προετοίμαζαν βομβιστικές ενέργειες εναντίον του Ερντογάν, είναι διαφορετικό θέμα, και είναι λάθος ου η Ελλάδα ενοποιεί αυτά τα θέματα».


σχετικα αρθρα