current views are: 4

20 Απριλίου 2018
Δημοσίευση06:50

Η στόχευση της ΝΔ στους αναποφάσιστους και το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» για τον Καμμένο

Αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία της Pulse, από την οδό Πειραιώς, υπενθύμιζαν επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερέχει σημαντικά του κ. Τσίπρα σε όλους τους επί μέρους δείκτες

Δημοσίευση 06:50’

Αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία της Pulse, από την οδό Πειραιώς, υπενθύμιζαν επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερέχει σημαντικά του κ. Τσίπρα σε όλους τους επί μέρους δείκτες

Στο μεγάλο ποσοστό των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές και τώρα δηλώνουν αναποφάσιστοι ή επιλέγουν την αποχή, επικεντρώνει την προσοχή της, η οδός Πειραιώς. Με τη συσπείρωση της ΝΔ να χτυπά «ταβάνι» (82%) και του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει κάτω από το 50% (47%), όπως καταγράφεται και στη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, το γαλάζιο επιτελείο γνωρίζει πως τη διαφορά που χρειάζονται για την αυτοδυναμία, μπορούν να την εξασφαλίσουν μόνο αν πείσουν τη συγκεκριμένη ομάδας ψηφοφόρων.

Μάλιστα το ποσοστό των αναποφάσιστων ή εκείνων που δεν θα πάνε να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές και το οποίο ανέρχεται στο 21%, παραμένει σταθερό σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρίας τον προηγούμενο μήνα. Από αυτούς, το Σεπτέμβριο του 2015, το 35% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 6% ΝΔ, ενώ άλλο ένα 35% επιλέγει ξανά, λευκό, άκυρο ή αποχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετακίνηση των ψηφοφόρων, με την αξιωματική αντιπολίτευση να έχει ελάχιστες απώλειες, την ώρα που το κυβερνών κόμμα φυλλοροεί, με το 11% να κατευθύνεται στη ΝΔ, το 8% στο Κίνημα Αλλαγής, το 6% στη Χρυσή Αυγή, το 4% στο ΚΚΕ, ενώ το 20% παραμένει ακόμη αναποφάσιστο. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, σε επίπεδο στρατηγικής ο κ. Μητσοτάκης που έχει κλειστή εδώ και καιρό την πόρτα στον κ. Τσίπρα, θα συνεχίσει τα ανοίγματα προς τους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζοντας ένα ενωτικό ηγετικό προφίλ.

Το συγκεκριμένο προφίλ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, θα το ενισχύσει και με τις κινήσεις που θα κάνει στο εξωτερικό, όπου θα φορά τη «φανέλα» της Ελλάδας στα εθνικά θέματα, αλλά και στο εσωτερικό, απευθυνόμενος προς τους πιο αδύναμους πολίτες που είδαν να κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους στον κ. Τσίπρα και δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ το Σάββατο προγραμματίζει περιοδεία στη Δυτική Αττική και επισκέψεις σε όλη τη χώρα από την επόμενη εβδομάδα.

Η ίδια μέτρηση πάντως αποδεικνύει, όπως επεσήμαινε στην ιστοσελίδα μας στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, πως δεν υπάρχει κανένα κλείσιμο της διαφοράς, παρά τα όσα θέλουν να διαδώσουν διάφοροι κύκλοι πέριξ του Μαξίμου. «Η διαφορά δέκα μονάδων στην εκτίμηση ψήφου αλλά και αξιοσημείωτη σταθερότητα αυτής της διαφοράς δείχνει ότι η ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη πολιτική δύναμη» τόνιζαν από το γαλάζιο επικοινωνιακό επιτελείο.

Αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία της Pulse, από την οδό Πειραιώς, υπενθύμιζαν επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερέχει σημαντικά του κ. Τσίπρα σε όλους τους επί μέρους δείκτες. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρουν την ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης»: ο πρόεδρος της ΝΔ είναι 11 μονάδες μπροστά σε σχέση με τον κ. Τσίπρα. Αξιοσημείωτο χαρακτηρίζουν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων όπως η ασφάλεια των πολιτών ή το θέμα που ανέκυψε με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Παρά τα στοιχεία που καταγράφονται στις μετρήσεις, στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσουν και την πρωτοφανή στήριξή του στον Πάνο Καμμένο, η οποία όπως καταγγέλλουν, χθες στη Βουλή για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, έφθασε στα όρια του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, στρέφονται κατά της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία ενώ νωρίτερα είχε δεχτεί την κλήση του κ. Καμμένου, αποφάσισε και διέταξε να μην έρθει να καταθέσει ο «εθνικός μεσάζοντας», όπως τον χαρακτηρίζουν, Βασίλης Παπαδόπουλος, «ο οποίος προφανώς γνωρίζει πολλά». «Είναι εμφανές ότι τόσο η κ. Χριστοδουλοπούλου όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο ακροδεξιός τους εταίρος», αναφέρουν από τη ΝΔ.


σχετικα αρθρα