current views are: 15

21 Απριλίου 2018
Δημοσίευση05:35

Δημοσκόπηση – Metron Analysis: Τα ελληνοτουρκικά «βυθίζουν» την κυβέρνηση

Μόλις το 12% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ελληνοτουρκικά!

Δημοσίευση 05:35’
αρθρο-newpost

Μόλις το 12% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ελληνοτουρκικά!

Διψήφιο προβάδισμα – 13% μονάδων – έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα ΝΕΑ.

Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 36,3% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6,7%, Ένωση Κεντρώων με 3,3%, ΑΝΕΛ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,3%, Εθνική Ενότητα με 1,7%, Ελληνική Λύση με 1,6%, Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ΜεΡΑ25 με 1,4%.

Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με 64% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 26% με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει ποσοστό 17% ενώ κανένας απαντά το 38% των ερωτηθέντων.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες ερωτήθηκαν για το ποια κόμματα μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό με το 12% (13% για το Σκοπιανό) να απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, 25% (20% για το Σκοπιανό) να απαντά η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή το 5% (7% για το Σκοπιανό), οι ΑΝΕΛ το 1% (το ίδιο ποσοστό και για το Σκοπιανό).

Παράλληλα, αρνητικά αξιολογούν το έργο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «Ποια είναι η εντύπωση σας για το έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα; Θετική ή αρνητική;» το 72% απαντά αρνητική ενώ μόλις το 18% απαντά θετική.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα «Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας; Θετική ή αρνητική;»  το 70 απαντά αρνητική ενώ το 22% θετική. Σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση στο ερώτημα «Ποια είναι η εντύπωση σας για την αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ; Θετική ή αρνητική;» το 65% απαντά αρνητική ενώ το 20% θετική.

Στο ερώτημα «Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι στιγμής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης; Θετική ή αρνητική;», το 57% απαντά αρνητική και το 29% θετική.

Εκλογές στην ώρα τους βλέπουν οι συμμετέχοντες

Απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 62% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 33% εκτιμά ότι θα έχουν πρόωρες εκλογές.

Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας εμφανίζεται το 57% ενώ το 40 θέλει αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Ακόμα, το 73% εκτιμά πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση αυτή την περίοδο ενώ μόλις το 21% εκτιμά πως κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.


σχετικα αρθρα