current views are: 13

22 Απριλίου 2018
Δημοσίευση04:57

«Βόμβα» Ερντογάν: Ζήτησε ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους «8»!

«Οι γκιουλενιστές σταματούν πρώτα στην Ελλάδα»

Δημοσίευση 04:57’

«Οι γκιουλενιστές σταματούν πρώτα στην Ελλάδα»

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε για πρώτη φορά ανοιχτά θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σχολιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι δεν έχει καμία ισχύ για την Τουρκία και αμέσως μετά αναφέρθηκε στο κομμάτι της έκθεσης που αφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και την έκκληση της Ευρώπης να αφεθούν ελεύθεροι από την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι:  «Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή. Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση. Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να ‘σβήσουμε’ αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη’, είπαμε. Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα. Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. Η Ελλάδα δεν το καταλαβαίνει. Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα. Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα».

-Δημοσιογράφος: Έχει γίνει «κέντρο συγκέντρωσης»…

-Ερντογάν: Ναι, κάτι τέτοιο έχει γίνει… Και μετά σκορπίζονται σε όλη την Ευρώπη.

Κανονίστε πρώτα αυτούς (τους “8”). Ξέρετε ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι αυτή. Εσείς μας πιέζετε, εμείς θέλουμε να το κάνουμε εύκολο, αλλά εσείς δεν είστε σε είστε σε αυτό το σημείο και αυτή τη στιγμή αυτό, που λέει η έκθεση, δείχνει μετά βεβαιότητας ότι είναι μία έκθεση που θέλει να καταστρέψει τελείως τις σχέσεις. Μόνο εποικοδομητική δεν είναι και επίσης είναι και άδικη».


σχετικα αρθρα