current views are: 5

22 Απριλίου 2018
Δημοσίευση15:12

Κουμουτσάκος: Δεν αποκλείεται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

  «Η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακές κορόνες»

Δημοσίευση 15:12’

  «Η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακές κορόνες»

«Στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ένα ανθρώπινο λάθος, παρανοήσεις ή εσφαλμένες εκτιμήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο επεισόδιο», τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στη Realnews. Σε αυτό το πλαίσιο προτάσσει πως η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακές κορόνες εσωτερικής καύσης και κατανάλωσης, αλλά με στοχευμένες, αποτελεσματικές ενέργειες και ουσιαστική διπλωματία.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, η προκήρυξη των εκλογών στη γειτονική χώρα «προδιαγράφει την πιθανότητα ενός σπιράλ φραστικών εντάσεων και προκλήσεων» και συνιστά: «η Ελλάδα πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Να αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση και, αν χρειαστεί, να αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Αναφορικά με το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, ο κ. Κουμουτσάκος κάνει λόγο για «βήματα σοβαρής οπισθοδρόμησης» και καλεί την κυβέρνηση να φέρει μια συμφωνία που να είναι «ενιαία, πλήρης και οριστική», καθώς και «να διαχωρίζει με τρόπο απολύτως ξεκάθαρο, τον βόρειο γείτονά μας από τη Μακεδονία».

 


σχετικα αρθρα