ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική θύελλα από την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Γαλλική Πρεσβεία

Δημοσίευση 22 Απριλίου 2018, 21:40 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2018, 04:30
Πολιτική θύελλα από την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Γαλλική Πρεσβεία
Facebook Twitter Whatsapp

Πως σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το περιστατικό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Κυριακής στη Γαλλική Πρεσβεία.

Δεκαπέντε μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα πέταξαν κόκκινες μπογιές στη πρόσοψη του κτιρίου στις 17:35 και έπειτα τράπηκαν σε φυγή, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανήρτησαν κείμενο σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μετά το περιστατικό η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που συνελλήφθη συμμετείχε στην πρόσφατη παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση είναι ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε για την επίθεση μέσω ενός πολίτη ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή την ώρα του συμβάντος. 

Κ. Μητσοτάκης:  Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση

Το επεισόδιο σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter γράφοντας «Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι...»

Το Ποτάμι: «Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν»

Την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Γαλλική Πρεσβεία  σχολίασε το Ποτάμι, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης για τον τρόπο αντιμετώπισης και αντίδρασης σε τέτοιου είδους φαινόμενα. 

Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει «H γνωστή ομάδα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά στη γαλλική πρεσβεία. Επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα σημείο που υποτίθεται ότι είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, ειδικά μετά την επίθεση στη Συρία. Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν. Καμιά παρεμπόδιση, καμιά σύλληψη. Για ποια ασφάλεια μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος υπουργός της κ.Τόσκας;».

Καταδίκη ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη ενέργεια η επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία

Την καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του για τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην πρεσβεία της Γαλλίας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Το ΥΠΕΞ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας», ενώ επισημαίνει ότι «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».