current views are: 10

23 Απριλίου 2018
Δημοσίευση05:33

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα δεν θα μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού»

Ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Δημοσίευση 05:33’

Ο αρχηγός της ΝΔ ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Επίσκεψη στην 114 πτέρυγα μάχης στην 331 ΜΠΚ πραγματοποίησε σήμερα στις 8 το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή τις δηλώσεις Ερντογάν περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Η εν λόγω επίσκεψη είχε υψηλό συμβολισμό, καθώς πρόκειται για τη μονάδα, όπου υπηρετούσε ο Γιώργος Μπαλταδωρος στην Τανάγρα.

Μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τους δημοσιογράφους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αλλά και την κατάσταση στο Αιγαίο με την κλιμακούμενη τουρκική ένταση.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Εδώ, από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο».

«Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».


σχετικα αρθρα