current views are: 5

23 Απριλίου 2018
Δημοσίευση05:36

Προκλητικός ο σύμβουλος του Ερντογάν: «Μαζέψαμε όλες τις ελληνικές σημαίες από το Αιγαίο»

«Υπάρχει και βίντεο» – Διαψεύδει ο Κουβέλης

Δημοσίευση 05:36’

«Υπάρχει και βίντεο» – Διαψεύδει ο Κουβέλης

«Ξαναχτύπησε» ο γνωστός για την προκλητική ρητορική του έναντι της Ελλάδας σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. 

Αυτή τη φορά, ο Γιγκίτ Μπουλούτ δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις όχι απλά έφτασαν 55 χιλιόμετρα μέσα στην Ελλάδα, αλλά ότι κατέβασαν από τις βραχονησίδες όλες τις σημαίες, υποστηρίζοντας μάλιστα πως υπάρχει και το σχετικό βίντεο, κάτι το οποίο διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Παράλληλα, σημειώνει ότι επρόκειτο για μια μυστική επιχείρηση και πως υπάρχουν και αποδείξεις τις οποίες μάλιστα οι τουρκικές αρχές τις έδωσαν και στην Ελλάδα!

Ο σύμβουλος του Ερντογάν κατηγορεί επίσης όλα τα μέλη του  υπουργικού συμβουλίου της Ελλάδας για αντιτουρκική και αντιισλαμική συμπεριφορά και εκτοξεύει νέες απειλές, εάν όπως λέει «δεν αλλάξουν τη συμπεριφορά τους».

«Τώρα δεν θα ήταν σώφρον να διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ελλάδας από τεχνικής άποψης. Όταν συγκρίνουμε τις δυνάμεις της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι σαν να μιλάμε για έναν άνδρα που χτυπάει ένω μωρό μέσα στην κούνια του», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρητορική της Άγκυρας το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνει ακόμα πιο προκλητική, λόγω των ραγαδαίων πολιτικών εξελίξεων που πυροδότησε η προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 24 Ιουνίου.

Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο με Τούρκους να κατεβάζουν ελληνικές σημαίες

Τους νέους ισχυρισμούς της Αγκυρας ότι αφαιρέθηκαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και ότι υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, διέψευσε κατηγορηματικά ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες δηλώσεις του συμβούλου του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει και σχετικό βίντεο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για ένα «βήμα καλής θέλησης», αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι «πρέπει να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας με την Ελλάδα».

Ωστόσο, τόνισε ότι το βήμα αυτό αναιρείται, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας, περί ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε, σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.


σχετικα αρθρα