current views are: 10

23 Απριλίου 2018
Δημοσίευση08:59

Β. Καπερνάρος στο «Ακραίως»: Έκθετοι ως κράτος εάν δεν προστατεύσουμε τους «8»

«Ισλαμοφασιστικό κράτος η Τουρκία»

Δημοσίευση 08:59’
αρθρο-newpost

«Ισλαμοφασιστικό κράτος η Τουρκία»

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «οκτώ» Τούρκους αξιωματικούς είναι αμετάκλητη. Δεν δίδονται ποτέ πίσω στην Τουρκία» τόνισε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ και εξήγησε: «Βγήκε σε δεύτερο βαθμό ο Α. Π., και λέει δεν με ενδιαφέρει γιατί κατηγορούνται. Λόγω καθεστώτος δεν θα έχουν δίκαιη δίκη».

Μάλιστα επέστησε την προσοχή: «Εάν δεν τους προστατεύσουμε και συμβούν όσα έγιναν στο Κόσοβο, τότε θα είμαστε έκθετοι ως κράτος. Θα πρέπει να ανησυχούμε εμείς τότε για το κράτος μας».

Ο κ. Καπερνάρος διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική παρέμβαση «και μόνο αν ο  Άρειος Πάγος, αποφάσιζε να δοθούν, θα μπορούσε ο υπουργός να πει όχι. Οι Τούρκοι υπέβαλαν νομότυπα την αίτησή του και ίσχυσαν τα δικαιώματά τους. Η απέλαση είναι διοικητικό μέτρο. Εμείς έχουμε διαφορετικούς τόπους προσέγγισης, γιατί η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, τηρούμε τους νόμους που είναι υπερεθνικοί. Η Τουρκία είναι κράτος με πολλά εισαγωγικά, δεν είναι κράτος Δικαίου. Κρατά δύο Έλληνες χωρίς κατηγορητήριο και δε ελέγχεται από πουθενά. Έχει φυλακίσει εκατοντάδες δικαστές και εισαγγελείς».

«Ισλαμοφασιστικό κράτος η Τουρκία»

«Στο θέμα των Ελλήνων αξιωματικών η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, το θεώρησε επιδερμικό και βλέπουμε να περνούν οι μέρες χωρίς καμιά εξέλιξη και δεν έχει σχηματιστεί κατηγορητήριο. Η Τουρκία είναι μη κράτος. Υπάρχει μη ελευθερία. Είναι ισλαμοφασιστικό κράτος».


σχετικα αρθρα