current views are: 13

23 Απριλίου 2018
Δημοσίευση16:51

Αντιδρούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Ετοιμάζουν επιστολή στο Μαξίμου

Δημοσίευση 16:51’
αρθρο-newpost

Ετοιμάζουν επιστολή στο Μαξίμου

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τζαννετάτος – Αντώνης Αντζολέτος

Σοβαρές επιφυλάξεις για τις επιδιώξεις της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνουν ανάδοχοι παιδιών, εκφράζουν 10-11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη πραγματικότητα πρόκειται για μια «αδιαμόρφωτη» ομάδα στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας ΚΟ που αντιδρά σε εκείνα τα νομοσχέδια που χαρακτηρίζονται «δικαιωματικά». Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, πρόκειται ανάμεσα σε άλλους για τους βουλευτές Γιώργο Ουρσουζίδη, Μάρκο Μπόλαρη, Γεωργία Γεννιά, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Γιώργο Ντζιμάνη, Θεόδωρο Παραστατίδη, Ιωάννη Σηφάκη και Δημήτρη Βέττα.

Μάλιστα η αντίδρασή τους είναι τέτοια που ετοιμάζονται σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες να αποστείλουν και επιστολή προς το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία θα ζητούν μεταξύ άλλων την απόσυρση των προωθούμενων διατάξεων. Σε αυτή πάντως γίνεται λόγος για ανακολουθία από τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως θα επιτρέψει τη τεκνοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια και αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ΚΟ. 

«Πριν δυο χρόνια υπήρξε δέσμευση της κυβέρνηση πως δεν θα επεκταθεί η υιοθεσία ή η ανδοχή σε ομόφυλα ζευγάρια. Είναι όλα γραμμένα στα πρακτικά! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», αναφέρει στο Newpost βουλευτής που αντιδρά και σημειώνει: «αυτές δεν είναι απόψεις της αριστέρας αλλά των λεγόμενων liberals της Νέας ΡΥόρκης». Σε κάθε περίπτωση οι υπογράφοντες βουλευτές είναι δέκα αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν τουλάχιστον 15 πρόσωπα μέσα στη ΚΟ που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι το νομοσχέδιο. « Ότι και να μου υποσχεθεί η Πολιτεία, ξέρω ότι δεν υπάρχουν οι δομές για να υποστηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες! Είμαι πολύ επιφυλακτικός», λέει στο Newpost έτερος βουλευτής που δεν υπογράφει την επιστολή αλλά συμμερίζεται τις θέσεις των συναδέλφων του.

Η επιστολή δεν εστάλη ακόμη γιατί αύριο η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου συγκαλεί τους βουλευτές για να συζητήσουν το ζήτημα και αναμένονται αντιδράσεις.  

 


σχετικα αρθρα