current views are: 7

23 Απριλίου 2018
Δημοσίευση17:13

Σπυράκη: Το μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα συρρικνώνει την οικονομία

Σχόλιο για το πρωτογενές πλεόνασμα και την «καθαρή έξοδο»

Δημοσίευση 17:13’
αρθρο-newpost

Σχόλιο για το πρωτογενές πλεόνασμα και την «καθαρή έξοδο»

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση για πρωτογενές πλεόνασμα 4% το 2017, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο το πλεόνασμα αυτό είναι βιώσιμο και σημείωσε πως συρρικνώνει την οικονομία.

Η Μαρία Σπυράκη απέδωσε εξάλλου το πλεόνασμα στην υπερφορολόγηση: «Αν φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε, τότε με βεβαιότητα θα είναι πολύ υψηλό» είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Και τόνισε πως «αν ήταν καθαρή η έξοδος από το μνημόνιο, τότε θα έπρεπε να καταργηθούν αυτόματα οι δεσμεύσεις της Ελλάδος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022, για μείωση των συντάξεων από 1/1/19 και για μείωση του αφορολογήτου από 1/1/20».

«Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Αντίθετα φαίνεται επιπρόσθετη πρόθεση των δανειστών να βάλουν και άλλους όρους. Η ενισχυμένη επιτήρηση θα έρθει» δήλωσε.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο θέμα του Ρουβίκωνα, ο οποίος χαρακτηρίστηκε «πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση.

«Οι εκλεκτικές συγγένειες είναι σαφείς. Εμείς θέλουμε τη διαφύλαξη της τάξης. Και να μην γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.


σχετικα αρθρα