current views are: 9

24 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:10

Σιμορέλης για Κουβέλη στο «Ακραίως»: Να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό πριν μιλήσουμε

“Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί”

Δημοσίευση 09:10’

“Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί”

Αιχμές κατά του Φ. Κουβέλη για τις δηλώσεις του για τις φρεγάτες άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Στα εθνικά θέματα και αυτά που αφορούν την εξωτερική πολιτική πρέπει να βουτάμε καλά τη γλώσσα μας στο μυαλό μας, πριν μιλήσουμε. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, σε μια εποχή που παίζονται τόσα πράγματα» τόνισε.

O βουλευτής Τρικάλων υπεραμύνθηκε του σχεδίου της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ. «Για τη ΔΕΗ αυτά που πράττουμε εμείς δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είχε αποφασίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είμαστε στην  αντίθετη κατεύθυνση. Το ζήτημα με τα λιγνιτικά πρέπει να τελειώσει και να πάμε σε λογικές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες. Το βασικό κορμό της υποδομής τον κρατάμε. Είναι γνωστό τι επικρατεί σε όλη την Ευρώπη».

O κ.Σιμορέλης μίλησε για επιτυχημένο έργο της κυβέρνησης σημειώνοντας πως «Πετύχαμε εκεί που οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, απέτυχαν σε όλα. Εμείς κάναμε μια δύσκολη συμφωνία, που ήταν έξω από το  dna μας και πήγαμε σε εκλογές. Πήγαμε στον κόσμο. Ανορθώσαμε την οικονομία και τελειώνουμε τα προγράμματα με την κοινωνία όρθια. Στην πολιτική και ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Μπαίνουμε στην κανονικότητα».

Εν συνεχεία έριξε τα βέλη του σε ΝΔ και Γ. Στουρνάρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν θέλουν να μποέμ στην κανονικότητα κάποιες δυνάμεις στη Γερμανία που κέρδισαν εκατομμύρια, συν Στουρνάρας και ΝΔ στην Αθήνα. Η δύσκολη και η βρώμικη δουλειά έχουν γίνει. Ξέρουμε ότι ο κόσμος υποφέρει. Θαυματουργοί δεν είμαστε. Τώρα που βγαίνουμε στο ξέφωτο και πάμε σε κανονικότητα. Η επόμενη μέρα είναι η πιο δύσκολη, να μπούμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Γιατί αυτοί δε ν θέλουν να μπούμε στην κανονικότητα; Θέλουν πιστοληπτική γραμμή. Θέλουν μνημόνια συνέχεια».

«Είμαστε υπέρ της λογικής ότι η χώρα μας θέλει ένα Δημόσιο που να υπηρετεί τους πολίτες» είπε, ενώ στην επισήμανση ότι έχετε την  ψήφο των δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι δεν στρέφεται εναντίον τους αλλά, «Φταίει το κράτος που διόριζε. Ο δημόσιος τομέας που χτίστηκε 40 χρόνια τώρα. Δεν τον έχτισαν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά αυτοί που διόριζαν».


σχετικα αρθρα