current views are: 5

24 Απριλίου 2018
Δημοσίευση15:45

Η υπόθεση του συμβούλου μου εξετάζεται από εισαγγελέα, απαντά ο Τσακαλώτος στη ΝΔ

Δημοσίευμα εμπλέκει σύμβουλο του υπουργού σε υπόθεση εκβίασης

Δημοσίευση 15:45’

Δημοσίευμα εμπλέκει σύμβουλο του υπουργού σε υπόθεση εκβίασης

Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις σχετικά με δημοσίευμα που εμπλέκει σύμβουλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε υπόθεση εκβιασμού, δήλωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”, βασικός σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φέρεται να εμπλέκεται από κοινού με άλλα δύο άτομα σε υπόθεση εκβιασμού μάρτυρα, ο οποίος αποκάλυψε σημαντικά στοιχεία φοροδιαφυγής και επιδίωξε τη νόμιμη αμοιβή του» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Το δελτίο Τύπου εξηγεί πως, με βάση το δημοσίευμα, συνεργάτες του συμβούλου φέρονται να ζήτησαν μίζα προκειμένου να υπογραφεί από τον υπουργό  η απόφαση με την οποία θα δινόταν στον καταγγέλλοντα η νόμιμη αμοιβή του για την αποκάλυψη υπόθεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Είναι προφανές ότι ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα» λέει τώρα η Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ «ήδη κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας από τον κ. Τσακαλώτο να διαφωτίσει τους πολίτες για τις καταγγελίες σε βάρος των συνεργατών του».

Τσακαλώτος: η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε εισαγγελέα

«Διαφεύγει προφανώς της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας, το γεγονός ότι η υπόθεση στην οποία αναφέρεται έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017» απάντησε το υπουργείο Οικονομικών.

«Τους συνιστούμε να είναι: α) πιο προσεκτικοί και β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore» καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα