current views are: 8

25 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:58

Βρούτσης: Οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

Σχόλιο για τα δραματικά στοιχεία της Eurostat για την φτώχεια

Δημοσίευση 12:58’
αρθρο-newpost

Σχόλιο για τα δραματικά στοιχεία της Eurostat για την φτώχεια

Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για τη φτώχεια «αποδεικνύουν τη συνεχή απόκλιση της Ελλάδας από την Ευρώπη στους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες» δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης, τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

«Μετά την αρνητική πρωτιά που πέτυχε η χώρα μας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ στην ανεργία (20,8%) ακολουθεί, δυστυχώς, νέα αρνητική διάκριση της Ελλάδας στη φτώχεια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, παρουσιάζοντας τα υψηλότερα ποσοστά σοβαρών υλικών στερήσεων των πολιτών: περισσότεροι από 2 στους 10 Έλληνες ζουν σε συνθήκες σοβαρής ανέχειας» συνεχίζει.

«Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ γκρέμισαν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, ενώ με ευθύνη της κυβέρνησης η Ελλάδα παραμένει ουραγός στους κρίσιμους κοινωνικούς δείκτες. Με τις αποκλίσεις να διευρύνονται και το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη να μεγαλώνει συνεχώς».

«Ακόμη και οι χώρες που ήταν σε μνημόνιο, εμφανίζουν πολύ μικρότερα αντίστοιχα ποσοστά φτώχειας συγκριτικά με την Ελλάδα: Ισπανία (5,1%), Πορτογαλία (6,9%) και Κύπρος (11,7%)» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.


σχετικα αρθρα