ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάιατ: Eλπίζουμε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν γρήγορα σπίτι

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2018, 17:47 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2018, 18:46
Facebook Twitter Whatsapp

Ομιλία του στην Τρίπολη και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και την προσπάθεια του Έλληνα Πρωθυπουργού προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το θέμα, έθιξε σε ομιλία του από την Τρίπολη και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, κάνοντας αναφορά και στα ελληνοτουρκικά.  

Ερωτηθείς αν ο ίδιος εκτιμά ότι τα πράγματα με τη γείτονα χώρα θα κλιμακωθούν περαιτέρω και απάντησε ότι, ως προς αυτό, δεν έχει «μαντικές ικανότητες»:

«Δεν έχω την κρυστάλλινη σφαίρα, όπως απαντώ συχνά. Ωστόσο, αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι υποστηρίζουμε δυνατά την προσέγγιση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος προσπαθεί να βρει βάσεις για διάλογο. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτών για την Ελλάδα. Και ελπίζουμε ότι οι δύο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν γρήγορα σπίτι».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη έγιναν πριν την ενημέρωση ότι το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την τρίτη αίτηση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.