ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για το αλαλούμ με τις φρεγάτες: «Πλήττεται το κύρος της χώρας»

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2018, 17:08 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2018, 18:48
Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης για το αλαλούμ με τις φρεγάτες: «Πλήττεται το κύρος της χώρας»
Facebook Twitter Whatsapp

Δηλώσεις Μητσοτάκη, Κικίλια, Βενιζέλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της μίσθωσης των γαλλικών φρεγατών εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για ασυνεννοησία και πολυγλωσσία που τραυματίζει το κύρος της χώρας: «Είναι πρωτοφανές για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να λέει άλλα πράγματα ο κ. Τσίπρας, άλλα ο κ. Καμμένος και άλλα ο κ. Κουβέλης.

»Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας στη συνομιλία του με τον κ. Μακρόν χάθηκε στη μετάφραση [...] Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η εξωτερική πολιτική και ο χώρος της άμυνας δεν προσφέρεται για παιχνίδια. Απειλείται το κύρος της χώρας από την ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Με το γαϊτανάκι με τις φρεγάτες δοκιμάζετε τις σχέσεις με τους συμμάχους στο εξωτερικό και τραυματίζετε το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό» δήλωσε.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, η ΝΔ δήλωσε εξάλλου πως «είναι εξόφθαλμο ότι η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα με τις φρεγάτες».

«Τουλάχιστον ας σιωπήσουν οι υπουργοί, αντί να αδειάζει ο ένας τον άλλον, γιατί η χώρα κινδυνεύει να γίνει περίγελος και στο εξωτερικό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το θέμα σχολίασε μέσω Twitter και ο Βασίλης Κικίλιας, τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

«Δεν έχει ξαναϋπάρξει τέτοια πολυφωνία από μία κυβέρνηση για τόσο κρίσιμα θέματα που άπτονται της Εθνικής μας Άμυνας. Δεν είναι θέμα ενός υπουργού ή ενός αναπληρωτή υπουργού. Πρόκειται για δυσαρμονία ολόκληρης της κυβέρνησης» γράφει σε μια ανάρτηση.

Σε διαφορετική ανάρτηση σχολιάζει:

• «Κουβέλης: Παίρνουμε με leasing δύο φρεγάτες FREMM.

• Τζανακόπουλος: Υπάρχουν διερευνήσεις για διαφορά projects.

• Καμμένος: Συζητάμε μόνο για ναυπήγηση φρεγατών.

3 γραμμές για 2 φρεγάτες.

Καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση».

Βενιζέλος: Βλάβη του εθνικού συμφέροντος

«Η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας στο πεδίο της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Αυτό συνιστά, δυστυχώς, βλάβη του εθνικού συμφέροντος» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

 «Το ζήτημα με τις γαλλικές φρεγάτες δεν είναι μόνο η επιπολαιότητα, ο ερασιτεχνισμός, η ασυνεννοησία, η έλλειψη σοβαρότητας, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας στο πεδίο της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Αυτό συνιστά, δυστυχώς, βλάβη του εθνικού συμφέροντος» πρόσθεσε.