ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Επιβεβαιώνεται η υπόθεση διαφθοράς με τον συνεργάτη του Τσακαλώτου

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2018, 19:24 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2018, 19:29
ΝΔ: Επιβεβαιώνεται η υπόθεση διαφθοράς με τον συνεργάτη του Τσακαλώτου
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Πέντε ερωτήματα προς τον κ. Τσακαλώτο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο απευθύνει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα που εμπλέκει πρώην συνεργάτη του σε υπόθεση εκβιασμού.

Με αφορμή την παραδοχή του κ. Τσακαλώτου ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί σε εισαγγελέα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «επιβεβαιώνεται η υπόθεση διαφθοράς», και τονίζει πως «αυτό ωστόσο δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΝΔ απευθύνει τα εξής ερωτήματα στον κ. Τσακαλώτο:

«1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;».

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Οικονομικών είχε επισημάνει για το επίμαχο θέμα ότι «η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών από τις 14 Νοεμβρίου 2017. Τους συνιστούμε να είναι: α) πιο προσεκτικοί και β) περισσότερο πρόθυμοι να απαντήσουν για τις δικές τους σχέσεις με τις offshore».

Είχε προηγηθεί και άλλη ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος» της Κυριακής, στην οποία τονιζόταν πως «ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση οφείλουν άμεσα να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για μια τόσο σοβαρή καταγγελία και είναι απορίας άξιον γιατί δεν το έχουν ήδη πράξει 48 ώρες μετά το δημοσίευμα».

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

«Eπαναλαμβάνουμε ότι η υπόθεση της καταγγελίας, στην οποία αναφέρεται η ΝΔ, έχει παραπεμφθεί στoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τις 14 Νοεμβρίου του 2017, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του γραφείου του υπουργού Οικονομικών» αναφέρει το υπουργείο σε λιτή ανακοίνωση.

«Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.