current views are: 7

26 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:05

«Κεραυνοί» Φίλη κατά ΣτΕ για τα Θρησκευτικά – Αποστάσεις για την ελληνική «NASA»

«Ακούω με μεγάλη προσοχή όσα είπε ο κ. Κριμιζής», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός.

Δημοσίευση 09:05’

«Ακούω με μεγάλη προσοχή όσα είπε ο κ. Κριμιζής», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Νίκος Φίλης την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά λέγοντας: «Στο ΣτΕ η πλειοψηφία δεν έχει τον Θεό της. Αποφασίζει σκοταδιστικά. Το ΣτΕ δεν ακυρώνει δικές μου αποφάσεις. Ανατρέπει τη φιλελεύθερη νομοθεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ΣτΕ προσβάλει την ελευθερία της προσωπικότητας. Το ΣτΕ δεν είναι ιερά σύνοδος όπως εμφανίζεται».

Για την παραίτηση του κ. Κριμιζη ο πρώην υπουργός τόνισε στον ΣΚΑΪ πως πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα και είπε ότι περιμένει να υπάρξουν απαντήσει.

«Ακούω με μεγάλη προσοχή όσα είπε ο κ. Κριμιζής», ξεκαθάρισε.

Παρανόμως κρατούνται οι δύο στρατιωτικοί

Για το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σημείωσε «Είναι προφανές πως πρόκειται για διαρκή παρανομία. Κρατούνται χωρίς να έχουν συγκεκριμένες κατηγορίες και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα».

Σε σχέση με τις εκλογές στην Τουρκία και το πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν την υπόθεση των δύο στρατιωτικών σημείωσε «πρέπει να παρακολουθούμε εξελίξεις καθώς το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι επηρεάζει τις εξελίξεις στο εξωτερικό».

«Παρανόμως κρατούνται πια», είπε ο κ. Φίλης και σχολιάζοντας τις φωτογραφίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο εκτίμησε πως εντάσσονται σε ένα «επικοινωνιακό παιχνίδι».

Ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε πως η επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιουνκερ έρχεται «σε μία περίοδο που η ΕΕ αναζητά νέο βηματισμό και πολιτικές» αφού όπως είπε «η πολιτική της λιτότητας, είναι πολιτική αδιεξόδων».

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως σίγουρα θα τεθεί το θέμα των προσφύγων που είναι «ένα από τα μεγάλα και διαρκή ζητήματα για την ΕΕ».

«Για κατά το δυνατόν καθαρή έξοδο μιλάει ο κ. Τσακαλώτος»

Σε σχέση με την οικονομία και την λεγόμενη «καθαρή έξοδο» ο κ. Φίλης διευκρίνισε πως ο κ. Τσακαλώτος μιλά «για κατά το δυνατόν καθαρή έξοδο».

«Είμαστε σε μια πολύ λεπτή φάση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Θα δούμε πως θα ολοκληρωθεί. Σημασία έχει ότι προσερχόμαστε με στόχους. Να αλλάξει το πλαίσιο της μνημονιακής πραγματικότητας και να υπάρξει ρύθμιση χρέους», σημείωσε.

Τόνισε ακόμα πως είναι «κρίσιμα ζητήματα οι μειώσεις συντάξεων και του αφορολόγητου. Αν δεν αλλάξουν αυτά η έξοδος για τον πολίτη δεν θα είναι τόσο καθαρή».

«Σημασία έχει ότι διαπραγματευόμαστε και μάλιστα από καλύτερους όρους αφού είμαστε στην ανάπτυξη και έχουμε πρωτόγεννές πλεόνασμα. Το να έρθουν τα μέτρα ένα χρόνο νωρίτερα δεν είναι διαπραγμάτευση είναι επιβολή. Δεν το συζητούμε», υποστήριξε ο κ. Φίλης.

Για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Φίλης σημείωσε πως «Το πιθανότερο είναι να παραμείνει το ΔΝΤ και αυτό είναι αρνητικό».

Παραδέχθηκε επίσης πως θα υπάρξει «πολύ αυστηρή επιτήρηση μετά το μνημόνιο».

«Δεν ενοχλώ την κυβέρνηση»

Απαντώντας σε ερώτημα αν ενοχλεί με τις τοποθετήσεις του την κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Δεν ενοχλώ γιατί ο χώρος μας θεωρεί το διάλογο προϋπόθεση για τα λαϊκά συμφέροντα. Οι παρεμβάσεις μου κοινής αγωνίας όχι αντιπολιτευτικού χαρακτήρα», ξεκαθάρισε.

«Το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση»

Σε σχέση με τις «παρεμβάσεις» του Ρουβίκωνα ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε πως «το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση».

Για τις μπογιές που εκτόξευσαν εναντίον της γαλλικής πρεσβείας μέλη της αναρχικής συλλογικότητας είπε πως «δεν συνιστούν επίθεση, λάθος ήταν, πετάξανε μπογιές».

Και διερωτήθηκε αν θέλουμε «σε κάθε τετράγωνο και κάθε γωνία να υπάρχουν ΜΑΤ».

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε «λάθος» αυτές τις «ακτιβιστικές ενέργειες» προσθέτοντας «δεν βλέπω τη σκοπιμότητα τους και τι προσφέρουν, αλλά δεν συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών».

Κλείνοντας ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση με τις γαλλικές φρεγάτες παραδεδομένος ότι «ως εικόνα δεν είναι κάτι που ενισχύει την επικοινωνιακά την κυβέρνηση».

«Η ουσία είναι ότι υπάρχει συζήτηση για ένα αναγκαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Αναζητούμε πολλές πλευρές για την αγορά όπλων και όχι μόνο μία, την αμερικανική», είπε.

«Δυστυχώς οι αναγκαίοι εξοπλισμοί στο παρελθόν έχουν λειτουργήσει ως λύτρα», κατέληξε.


σχετικα αρθρα