current views are: 12

26 Απριλίου 2018
Δημοσίευση15:29

Μητσοτάκης σε Γιουνκέρ: Δεν δεσμευόμαστε από το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Να προχωρήσει η ελάφρυνση χρέους χωρίς όρους»

Δημοσίευση 15:29’

«Να προχωρήσει η ελάφρυνση χρέους χωρίς όρους»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματος ότι δεν δεσμεύεται από το αναπτυξιακό σχέδιο που εκπονεί η κυβέρνηση.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν για 40 λεπτά, στο ξενοδοχείο που διαμένει ο κ. Γιουνκέρ στο Καβούρι, σε άριστο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη λήξη του προγράμματος και η προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή τους. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην ΕΕ.

Ως προς το ζήτημα του χρέους, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Γιουνκέρ να προχωρήσει χωρίς όρους η διευθέτηση του ζητήματος, καθώς όπως είπε, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε επίσης ότι δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας.

Τέλος συζητήθηκαν οι ευρωεκλογές του 2019. Το ΕΛΚ ετοιμάζεται για τις επόμενες κάλπες, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της καμπάνιας Ντάρα Μέρφι θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαΐου και θα συναντήσει και τον κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.


σχετικα αρθρα