ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντίδραση της Τουρκίας στο «ράπισμα» Γιουνκέρ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Δημοσίευση 26 Απριλίου 2018, 18:14 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2018, 08:31
Έντονη αντίδραση της Τουρκίας στο «ράπισμα» Γιουνκέρ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την έντονη αντίδραση του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε η τοποθέτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ελληνική Βουλή σε σχέση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ ξεκαθάρισε ότι «Η τουρκική Δικαιοσύνη δεν παίρνει εντολές από κανέναν»!

Το τουρκικό dirilispostasi.com αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιούνκερ, επικεφαλής της Κομισιόν, ζήτησε την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν λόγω παραβίασης των συνόρων. Το αίτημα του Γιούνκερ απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ που στην δήλωσή του τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να δίνει εντολές στην τουρκική Δικαιοσύνη»

Έκκληση Γιουνκέρ: Να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έστειλε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε ομιλία του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

«Όταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Βάρνα, του υπενθυμίσαμε απερίφραστα την υποχρέωση που έχει να σέβεται την καλή γειτονία και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της και με την Κύπρο. Έχουμε και το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι. Να μην μου λένε εμένα ότι η παρουσία τους στο τουρκικό έδαφος αποτελεί απειλή για την ασφάλεια. Πρέπει οπωσδήποτε αυτοί οι Έλληνες στρατιωτικοί να απελευθερωθούν άμεσα» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.