current views are: 10

27 Απριλίου 2018
Δημοσίευση09:41

Ν. Μηταράκης στο «Ακραίως»: Η υπερφορολόγηση δημιουργεί μόνο νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές

“Έχουν θέσει πλεονάσματα και υψηλούς στόχους, κάτι που σημαίνει διαρκή δημοσιονομική επιτήρηση”

Δημοσίευση 09:41’
αρθρο-newpost

“Έχουν θέσει πλεονάσματα και υψηλούς στόχους, κάτι που σημαίνει διαρκή δημοσιονομική επιτήρηση”

«Το μνημόνιο δεν τελειώνει. Τελειώνει η δανειακή σύβαση και ο χαμηλότοκος δανεισμός και μας μένουν τα μέτρα η επιτήρηση και το υπερταμείο, που ελέγχεται απόλυτα από τους δανειστές» ισχυρίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Η πρόσβαση στις αγορές δεν εξαρτάται μόνο από την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά από εξωτερικούς παράγοντες. Οι κανόνες εποπτείας είναι συγκεκριμένοι, έχουν θέσει πλεονάσματα και υψηλούς στόχους, κάτι που σημαίνει διαρκή δημοσιονομική επιτήρηση. Θα πετύχουμε αυτά τα πλεονάσματα επειδή θα έχουμε ανάπτυξη ή λόγω υπερφορολόγησης;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος δεν πιστεύει σε ουσιαστική μείωση του χρέους, αλλά σε διευθέτηση. «Το 2012 έγινε μείωση του χρέους. Τώρα πάμε για αυτά που συμφωνήθηκαν τον Νοέμβρη του 2012, σε μια διευθέτηση».

Ο κ. Μηταράκης ανάλυσε και την πολιτική που θα εφαρμόσει η ΝΔ για να αλλάξει το οικονομικό κλίμα «Οι βασικές αλλαγές μας θα είναι η μείωση φορολογικών συντελεστών και η πολτική υπέρ των επενδύσεων. Η πολιτική της κυβέρνησης δεν προσελκύει επενδύσεις. Η υψηλή φορολογία το μόνο που δημιουργεί είναι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους ιδιώτες προς το Δημόσιο».


σχετικα αρθρα