current views are: 7

27 Απριλίου 2018
Δημοσίευση13:46

Στον Βούτση το πόρισμα της Προανακριτικής για Novartis

Κατά την παράδοση ο πρόεδρος της προανακριτικής Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην απόφαση, η Βουλή να θεωρήσει τον εαυτό της αναρμόδιο

Δημοσίευση 13:46’

Κατά την παράδοση ο πρόεδρος της προανακριτικής Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην απόφαση, η Βουλή να θεωρήσει τον εαυτό της αναρμόδιο

Παραδόθηκε σήμερα τελικά- όπως άλλωστε και αναμενόταν- το πόρισμα της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis και την εμπλοκή των δέκα πολιτικών, στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Κατά την παράδοση ο πρόεδρος της προανακριτικής Θ. Δρίτσας αναφέρθηκε στην απόφαση, η Βουλή να θεωρήσει τον εαυτό της αναρμόδιο, σημειώνοντας μάλιστα πως η επιλογή αυτή θα αποτελέσει τομή για την ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος (σ.σ. εννοώντας πως από δω και μπρος η δωροδοκία δε θα ανήκει στη κατηγορία των αδικημάτων που θα παραγράφονται).

«Ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δέκα συνεδριάσεις. Το τελικό μας πόρισμα οδηγεί στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για να προχωρήσει στη δικαστική διερεύνηση των αδικημάτων της δωροληψίας και της δωροδοκίας για τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα όπως και για το αδίκημα που ονομάζουμε ‘‘ξέπλυμα βρώμικου χρήματος’’. Εκτιμώ ότι θα αποτελέσει μια τομή στην ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος η απόφαση αυτή. Υπάρχουν και οι απόψεις της μειοψηφίας και θεωρώ ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι κάναμε σοβαρό έργο. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους των ειδικών μόνιμων επιτροπών και όλων των διευθύνσεων της Βουλής που βοήθησαν με αξιέπαινο επαγγελματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Από τη πλευρά του ο κ. Βούτσης, δήλωσε πως « το σώμα αυτής της δουλειάς» θα είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης που «συνεχίζει το έργο της».

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι σωστά έχει ωριμάσει πλέον σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής η ανάγκη ριζικής αλλαγής και τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος, διότι μέσω αυτής της διαδικασίας που ακολουθήσατε στην Επιτροπή αποφεύχθηκε τουλάχιστον η σαφής παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων, τα οποία, ενδεχομένως επαναλαμβάνω, έχουν τελεστεί και υπάρχει μια ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης να συνεχίσει κατ’ αποκλειστικότητα πλέον επί αυτού του ζητήματος», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής.


σχετικα αρθρα