current views are: 16

29 Απριλίου 2018
Δημοσίευση07:57

Καφαντάρη: Έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία – Ασημακοπούλου: Θα μειώσουμε τους φόρους

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο Ακραίως για τη μεταμνημονιακή εποχή και τα ελληνοτουρκικά

Δημοσίευση 07:57’

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο Ακραίως για τη μεταμνημονιακή εποχή και τα ελληνοτουρκικά

«Είμαστε με την Ελλάδα και στην εξωτερική πολιτική και στην οικονομία» τόνισε μιλώντας στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Την επόμενη μέρα δεν θα πούμε ψέματα. Το τέταρτο μνημόνιο λέγετε πρόγραμμα μεταμνημονιακής εποπτείας» σημείωσε η βουλευτή της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τρία πράγματα».

«Πρώτον, μία διαφορετική κυβέρνηση από αυτή που έχει ο Τσίπρας με πρόσωπα με διαφορετικό επίπεδο ικανοτήτων. Δεύτερον θα μειώσει τους φόρους σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Τρίτον, θα ασχοληθεί σοβαρά με τις επενδύσεις. Τις πιστεύουμε δεν τις κάνουμε επειδή είναι μνημονιακή υποχρέωση. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν μιλάει στον αέρα, έχει συγκεκριμένα ισοδύναμα», συμπλήρωσε.

«Ο μέσος πολίτης αυτή τη στιγμή πληρώνει περισσότερους φόρους από ότι οι πολίτες στις σκανδιναβικές χώρες», πρόσθεσε.

Καφαντάρη: Η κυβέρνηση βοηθάει την επιχειρηματικότητα

«Η κυβέρνηση βοηθάει την επιχειρηματικότητα», σημείωσε από τη δική της πλευρά η Χαρά Καφαντάρη στη συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και έφερε ως παράδειγμα τις άμεσες επενδύσεις.

«Η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει να στηριχθεί, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε.

Εκτίμησε ακόμα πως «οι εκδόσεις των ομολόγων δείχνει ότι η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει».

«Η Ελλάδα έχει  κάνει ένα βήμα μπροστά. Υπάρχουν δεσμεύσεις, οι οποίες θα παρακολοθούνται, αλλά έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας χωρίς νέο πρόγραμμα», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι βγήκαν κυβέρνηση με το ‘λεφτά υπάρχουν’ και τα Ζάππεια, εμείς βγήκαμε τον Σεπτέμβρη με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Προχωράμε με βάση αυτό που δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβρη, είχαμε μιλήσει στον λαό για τις δυσκολίες. Το δημοψήφισμα μιλούσε για τη συγκεκριμένη πρόταση των δανειστών, τον Αύγουστο ήρθε καλύτερη συμφωνία», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασημακοπούλου: Διχογνωμία στην κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτική

Στα εθνικά θέματα η Νέα Δημοκρατία έχει πάντα υπερκομματική διάθεση», υποστήριξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Ασημακοπούλου.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εικόνα σύγκρουσης και αλαλούμ» και τόνισε πως «σε όλα τα επίπεδα υπάρχει διγλωσσία και η Τουρκία το βλέπει».

«Μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, η τουρκική προκλητικότητα οξύνθηκε» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου σημειώνοντας πως υπάρχει «διχογνωμία στην κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτική».

«Τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν ούτε μεταξύ τους να έχουν κοινό μέτωπο», είπε χαρακτηριστικά.

Καφαντάρη: «Θα δούμε ακόμα πιο πολλές προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας»

Την εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα «θα δούμε ακόμα πιο πολλές προκλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας».

Μιλώντας στο «Ακραίως» η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η εξωτερική μας πολιτική χαρακτηρίζεται από χαμηλούς τόνους, σωφροσύνη και αποφασιστικότητα». 

«Φάνηκε με τον εμβολισμό που έγινε πριν από ένα μήνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν να απαντούν αποφασιστικά», διευκρίνισε η κ. Καφαντάρη.

Εκτίμησε ακόμα ότι «Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση»  αλλά διευκρίνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι παράγοντας που θα οξύνει την ένταση».

«Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν, υπάρχει το διεθνές δίκαιο», είπε η κ. Καφαντάρη.

Καφαντάρη: Η κυβέρνηση είναι αρραγής

«Η κυβέρνηση είναι αρραγής», τόνισε η Χαρά Καφαντάρη μιλώντας στο «Ακραίως» και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε ένα δημοκρατικό χώρο όπου «υπάρχουν απόψεις και προβληματισμοί. Είναι λογικό αφού είμαστε πολιτικά όντα».

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει. Ο συνδετικός κρίκος της κυβέρνησης είναι η επιθυμία να βγάλουμε χώρα από το μνημόνιο και να πατάξουμε διαφθορά και διαπλοκή. Περιμένουμε απαντήσεις για ΝΔ τις off shore. Ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει».

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απαντώντας τόνισε: «Εσείς δεν θέλετε απαντήσεις θέλετε να εκτοξεύεται λάσπη» και συμπλήρωσε πως τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και η σύζυγος του έχουν πάρει θέση για συγκεκριμένα δημοσιεύματα.


σχετικα αρθρα