ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Σταϊκούρας στο «Ακραίως»: Πώς θα ενισχύσουμε την οικονομία

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2018, 12:53 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2018, 13:07
Χ. Σταϊκούρας στο «Ακραίως»: Πώς θα ενισχύσουμε την οικονομία
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής τη ΝΔ έκανε λόγο για περί αυταπατών τα περί «καθαρής εξόδου» και εξήγησε τους πέντε λόγους που η χώρα θα παραμείνει υπό ενισχυμένη εποπτεία.

Την πολιτική που ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία ώστε να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη ανέλυσε ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής μας θα προχωρήσουμε σε αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής, με στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία. Επίσης θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές αλλαγές, στο κράτος, στην ενέργεια, στις αποκρατικοποιήσεις στον υγιή ανταγωνισμό κλ.π. Θα ενισχύσουμε τη ρευστότητα στην οικονομία, καθώς θα τρέξει πιο γρήγορα το ΕΣΠΑ, και το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων και με αποπληρωμή των ιδιωτών θα πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς στην οικονομία. Τα επόμενα χρόνια με τη λύση για το χρέος, θα διεκδικήσουμε χαμηλότερα και πιο ρεαλιστικά πλεονάσματα. ΑΥτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε νέες φοροελαφρύνσεις και μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές».

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για περί αυταπατών τα περί «καθαρής εξόδου» και εξήγησε τους πέντε λόγους που η χώρα θα παραμείνει υπό ενισχυμένη εποπτεία.

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι η χώρα έχει δεσμευτεί σε νέα μέτρα λιτότητας μετά τη λήξη του προγράμματος. Δεύτερον έχει δεσμευτεί σε υψηλά πλεονάσματα για τέσσερα ακόμα χρόνια. Τρίτον έχει το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων για σχεδόν ένα αιώνα. Τέταρτον η υλοποίηση παρεμβάσεων για το χρέος έχει μετατεθεί για μετά το τέλος του προγράμματος και πέμπτον από τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο ανακοινώθηκε ποια θα είναι η Επιτροπεία. Πρόκειται για Eνισχυμένη Eποπτεία».

«Με βάση τον κανονισμό της ΕΕ, όταν τελειώνει η χρηματοδότηση δύο εναλλακτικές υπάρχουν: μεταπρογραμματική εποπτεία ή ενισχυμένη εποπτεία. Όλες οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια πήγαν σε μεταπρογραμματική εποπτεία. Εμείς πάμε σε ενισχυμένη εποπτεία, χωρίς χρηματοδότηση. Όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσακαλώτος οι δανειστές θα κάνουν τέσσερις εκθέσεις το χρόνο».