current views are: 7

2 Μαΐου 2018
Δημοσίευση09:38

Τη Λήμνο πριν από την «εκρηκτική» Λέσβο θα επισκεφτεί ο Αλέξης Τσίπρας

«Αστακός» η Μυτιλήνη – Τεταμένο το κλίμα στο νησί

Δημοσίευση 09:38’

«Αστακός» η Μυτιλήνη – Τεταμένο το κλίμα στο νησί

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο μέχρι τώρα προγραμματισμός του Μεγάρου Μαξίμου περιλαμβάνει την άφιξη του πρωθυπουργού αύριο το πρωί και στη Λήμνο, πριν μεταβεί στη Μυτιλήνη για το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στο νησί δεν έχει γίνει γνωστό, όμως αναμένεται πέρα συναντήσεις με τους  φορείς της πόλης να επισκεφτεί την 130 Αεροπορική Σμηναρχία Μάχης.

Όλα τα βλέμματα, ασφαλώς είναι στραμμένα στην επίσκεψή του στη Λέσβο, καθώς τα συλλαλητήρια και οι απεργίες που έχουν προαναγγελθεί στο νησί για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και για το προσφυγικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι  αναμένεται να προκαλέσουν ένα ασφυκτικό κλίμα. Το περιβάλλον έχουν επιβαρύνει και οι πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών εναντίον μεταναστών. Ο εμπορικός σύλλογος έχει προαναγγείλει κλείσιμο των καταστημάτων ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε συνέντευξη Τύπου, που έχουν παραχωρήσει ήδη οι φορείς, χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις τους ως «ύστατη προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης».

Δεν είναι τυχαίο πως στη Μυτιλήνη βρίσκονται ήδη 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και εκτός του πρωθυπουργού σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται από σήμερα στο νησί που ξεκινά τις εργασίες του το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τις εργασίες του θα κλείσει ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης.
 


σχετικα αρθρα