current views are: 8

3 Μαΐου 2018
Δημοσίευση04:24

Σε μέγγενη το Μαξίμου για εκλογές – «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει» λέει η ΝΔ

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικεντρώσει τη προεκλογική στρατηγική του στους πιο αδύναμους

Δημοσίευση 04:24’

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικεντρώσει τη προεκλογική στρατηγική του στους πιο αδύναμους

Σε πολιτική μέγγενη βρίσκεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, με τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να πιέζουν ασφυκτικά για εκλογές. Κοινό αίτημα των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι να αποφασίσουν οι πολίτες ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας την επομένη της λήξης του τρίτου μνημονίου. Στο πλαίσιο αυτό η Φώφη Γεννηματά κατέθεσε χθες αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πορεία της οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως έχει προαναγγείλει ήδη το newpost.gr, θα επικεντρώσει τη προεκλογική στρατηγική του στους πιο αδύναμους, παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της φτώχειας αλλά και του κοινωνικού αποκλεισμού. «Αν οι εκλογές γίνουν φέτος, η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο που μπορεί να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% για την περίοδο 2019-2021», τόνισε.

«Αυτό μεταφράζεται σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε σχέση με το 2017.Η ανάσχεση της “σχετικής φτώχειας” μπορεί να γίνει μόνον με ανάπτυξη και νέες δουλειές», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, που δεσμεύτηκε επίσης για καθιέρωση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για 800.000 συμπολίτες μας με κόστος 1 δισ. ετησίως αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα. 

Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει εκλογών, είναι να πείσει τους ψηφοφόρους που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση, αφενός ότι η ΝΔ αποτελεί την πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα και αφετέρου να πάνε να ψηφίσουν, ώστε να περιοριστεί η αποχή, που λειτουργεί αρνητικά για την επίτευξη αυτοδυναμίας. Στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος διεκδικεί το κοινωνικό πρόσημο που προέβαλε τόσο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια συγκυρία, που όπως τονίζουν από την οδό Πειραιώς, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

Από το γαλάζιο επιτελείο ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερναν το γεγονός, ότι για να μεταβεί ο πρωθυπουργός σήμερα στη Λέσβο «πήρε» μαζί του 17 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ στο νησί βρίσκονται επίσης άνδρες της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας και ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Χίο. «Δεν μπορεί καν, να βγει στους πολίτες χωρίς προστασία», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ήδη πριν φτάσει ο κ. Τσίπρας στο νησί, κάτοικοι της Μόριας είχαν χθες έντονο διάλογο με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, πριν τη συνεδρίαση για τις μεταναστευτικές ροές.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη που μίλησε στο newpost.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πια ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και για αυτό ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του συνεχίζουν την τεχνητή επιλογή της πόλωσης και της λάσπης, όπως αποδεικνύεται από την προσπάθειά τους να συνδέσουν τη ΝΔ με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. «Όσο κι αν πιστεύουν ότι τους εξυπηρετεί αυτή η ατζέντα, η λάσπη δεν συγκινεί πια κανέναν πολίτη» εκτιμούν στην οδό Πειραιώς. 

«Η ΝΔ δεν θα νομιμοποιήσει μια συζήτηση με πρωτοφανείς αθλιότητες. Την ενδιαφέρουν μόνον οι λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και των πολιτών. Η κυβέρνηση δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητές της: Όχι οι πολίτες, όχι το καλό του τόπου, αλλά η λάσπη στους αντιπάλους της» τονίζουν από το γαλάζιο επιτελείο, υπενθυμίζοντας ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας, για την οποία κατέθεσε χθες τις προτάσεις του ο κ. Μητσοτάκης είναι ίσως το σημαντικότερο ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί την Ελλάδα σήμερα.

«Η ΝΔ μιλάει για το μέλλον, αυτοί ας μείνουν στη λάσπη» επισημαίνουν από την οδό Πειραιώς, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει προγραμματίσει για σήμερα το απόγευμα ανοικτή συζήτηση με δημόσιους υπαλλήλους, ενώ αύριο ξεκινά τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα.


σχετικα αρθρα