current views are: 9

3 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:54

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ για την αναδοχή – Βενιζέλος: Δεν δέχομαι μαθήματα αντιπολίτευσης!

Αναζωπυρώθηκαν οι εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος

Δημοσίευση 11:54’

Αναζωπυρώθηκαν οι εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος

Η σημερινή διαφοροποίηση του Ευ. Βενιζέλου, από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια αναζωπύρωσε τις εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφοροποιούμενος από αρκετούς βουλευτές και επικαλούμενος την ευρωπαϊκή νομολογία ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός των ομοφύλων ζευγαριών στην ανάδοχη παιδιών.

Η στάση του κ. Βενιζέλου προκάλεσε σχόλια μεταξύ των μελών της Κ.Ο. ενώ ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος επέλεξε την ευθεία επίθεση στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!» έγραψε στο τουίτερ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Δεν φτάσαμε ως εδώ, με κόπο, κόστος για να «ψηφίσουμε» την αναδοχή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Φώφη Γεννηματά παραμένει προσηλωμένη στην αυτόνομη και αυτοδύναμη πορεία μας, για να γίνει η Παράταξή μας ο προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ»

Οργίλη αντίδραση Βενιζέλου

Στην επίθεση Κωνσταντινόπουλου, που την ερμηνεύει ως κεντρική κριτική, απάντησε με ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας πως δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. «Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος, η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο. 
Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή».

Υπέρ πάντως της αναδοχής από ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τάχθηκε και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλος.


σχετικα αρθρα