current views are: 1

3 Μαΐου 2018
Δημοσίευση13:06

Παππάς: Αμέλεια της προηγούμενης κυβέρνησης η έλλειψη ψηφιακού σήματος

Mιλώντας στη δεύτερη ημέρα του περιφερειακού συνεδρίου Βορείου Αιγαίου

Δημοσίευση 13:06’

Mιλώντας στη δεύτερη ημέρα του περιφερειακού συνεδρίου Βορείου Αιγαίου

 «Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να κάνουν τη διαφορά ως πυλώνας ανάπτυξης συνολικά για την Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Mιλώντας στη δεύτερη ημέρα του περιφερειακού συνεδρίου Βορείου Αιγαίου o κ. Παππάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις νέες τεχνολογίες στις νησιωτικές περιοχές, «όπου υφίστανται γνωστές αντικειμενικές δυσκολίες, ώστε να βελτιωθεί η ζωή των νησιωτών μας». Επίσης, έκανε γνωστό το έργο Rural Broadband, για το οποίο η Ελλάδα βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το οποίο και αναπτύχθηκαν δίκτυα Ίντερνετ σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Το έργο, όπως ο κ. Παππάς σημείωσε, είναι εμπορικά διαθέσιμο στη Λέσβο και τη Χίο».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά «η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα δεν επιτρέπει σε 500.000 κάτοικους σε όλη τη χώρα, να δουν τηλεόραση. Πρόκειται για μια εγκληματική αμέλεια της προηγούμενης κυβέρνησης» σημείωσε ο υπουργός τονίζοντας πως «μέσα από δράση που ξεκινήσαμε ένα χρόνο πριν, πολλά νοικοκυριά του Βορείου Αιγαίου έχουν και πάλι πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Τις επόμενες μέρες καταθέτουμε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τηλεοπτική κάλυψη όλων των “λευκών περιοχών” της χώρας».

Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες που θεσπίζονται για την ψηφιακή εργασία, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, την ψηφιακή υπογραφή ακόμα και μέσα από το κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται, όπως είπε, για έργο που επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο, τους δήμους και τις περιφέρειες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στη δημιουργία ενός «Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για τη Ναυτιλία», που θα διευκολύνει την καθημερινότητα όσων ασχολούνται με τον κλάδο.

Ο κ. Παππάς έκανε αναφορά σε ένα νέο πλαίσιο κινήτρων «για την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα. Για το σκοπό αυτό έχουμε δεσμεύσει 75 εκατ. ευρώ, ενώ τις επόμενες μέρες θα προωθηθούν ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων. Η χώρα μας, καθώς βγαίνει από την κρίση, έχει ανάγκη να βελτιώσει την εικόνα της στο εξωτερικό και η ανάπτυξη του κλάδου των οπτικοακουστικών παραγωγών θα μας δώσει αυτή τη δυνατότητα» κατέληξε.


σχετικα αρθρα